Ungurii își fac USL împotriva lui Viktor Orban

orban viktor dece
orban viktor dece

În vederea alegerilor parlamentare care se apropie, cele două partide principale ungare de opoziție vor forma o coaliție pentru a-și mări șansele de a învinge FIDESZ-ul lui Viktor Orban, la putere din 2010.

Majoritatea puternică a lui Orban forțează o coaliție de conjunctură în Ungaria, formată din Partidul Socialist Ungar (PSU) și formațiunea fostului premier tehnocrat Gordon Bajnai - Alianța electorală împreună 2014, scrie Agerpres.

Liderul PSU a anunțat că cele două formațiuni vor avea candidați și campanie electorală comună, dar nu au stabilit încă și un premier. Totodată, cei doi conducători ai partidelor vor face un ”hotline”, pentru a preîntâmpina eventuale conflicte.

FIDESZ a mai scăzut în popularitate pe fondul recesiunii și al criticilor externe pe tema amendamentelor constituționale, dar rămâne cotat cu prima șansă la legislativele din 2014. Potrivit celui mai recent sondaj, partidul lui Orban are 48% din intențiile de vot, socialiștii - 21%, extrema dreaptă a lui Jobbik - 19%, iar formațiunea lui Gordon Bajnai - 7%.

Analiștii politic estimează că în lipsa unei alianțe puternice a forțelor de stânga și de centru, Orban ca recâștiga lejer alegerile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel