Ungurii au ieșit în stradă: proteste împotriva lui Viktor Orban

Zeci de mii de unguri protestează în Budapesta și orașe din alte țări împotriva guvernului Viktor Orban, căruia îi cer demisia.

Organizatorii manifestației administrează o pagină de Facebook intitulată "O zi a revoltei publice". Potrivit mesajelor publicate pe această pagină, protestatarii se opun "corupției de stat, taxelor crescânde și actualei politici externe". Astfel de manifestații se desfășoară în paralel în cel puțin 17 orașe din Ungaria, dar și în locații precum Berlin sau Bristol.

Cel mai mare protest din Ungaria în era Orban, filmat cu drone - VIDEO

Două proteste anti-guvernamentale programate în capitala Budapesta s-au contopit într-unul singur în fața sediului Parlamentului. Judecând după cifrele înaintate pe paginile rețelelor sociale, la protestul din Budapesta participă 10.000 de persoane.

La sfârșitul lunii octombrie s-au derulat cele mai mari proteste din "era" Viktor Orban. Aproximativ 100.000 de persoane au protestat atunci pe străzile din Budapesta împotriva taxei pe internet propusă de guvernul FIDESZ. Premierul a dat înapoi, dar nu a anunțat anularea controversatei taxe, ci amânarea ei. Întrucât publicul pune la îndoială rațiunea unei asemenea măsuri, "în aceste circumstanțe nimic nu poate fi introdus", a mai spus Orban.

Ungaria surprinde din nou UE: creștere economică neașteptată în trimestrul III

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel