Ungaria sigilează granița cu Croația

Ungaria sigilează granță cu Croația. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al Ungariei după o ședință a liderilor de la Budapesta.

Așadar, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a anunțat că Ungaria își va sigila granița cu Croația, așa cum s-a întâmplat și în cazul Serbiei, pentru ca valul de refugiați să nu mai tranziteze teritoriul țării în drum spre Vest.

Pe de altă parte, premierul ungar, Viktor Orban, a precizat că toate procedurile necesare închiderii frontierei cu Croația au fost pregătite de autorități, adăugând că același nivel de protecție poate fi impus și la granița cu Serbia.

Premierul ungar a subliniat că statele grupului Visegrad au căzut de acord zilelele trecute să ajute Ungaria în demersurile de protejare a frontierelor sale.

[citeste si]

Potrivit lui Orban, în urma summitului de joi la care su participat premierii statelor UE, s-au înregistrat progrese serioase în privinţa unui acord cu Turcia privitor la situaţia refugiaţilor, dar nu a existat încă nicio decizie în privinţa închiderii frontierei dintre Grecia şi Turcia, una dintre propunerile Ungariei lansate în cadrul summitului.

În acest context, premierul ungar a adăugat că cea mai importantă propunere dintre cele şase ale Ungariei a eşuat, scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel