Ungaria se apără după ce a fost ameninţată cu sancţiuni în UE

Guvernul de la Budapesta va contesta la Curtea de Justiţie a UE votul prin care Parlamentul European a cerut săptămâna trecută sancţiuni împotriva Ungariei.

 Anunţul a fost făcut luni de Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, informează MTI şi Reuters.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a denunţat miercurea trecută periclitarea valorilor democratice de către Ungaria şi a cerut Comisiei Europene să reacţioneze prin lansarea aşa-numitei proceduri a articolului 7. Forul legislativ al UE a adoptat raportul elaborat de eurodeputata ecologistă Judith Sargentini, care detaliază o listă lungă de preocupări privind încălcarea libertăţilor şi valorilor UE în Ungaria - în presă, în universităţi, împotriva minorităţilor şi a migranţilor, în materie de corupţie şi de independenţă a justiţiei. 

Replica premierului Orban

Premierul Orban a replicat că raportul Sargentini "insultă Ungaria şi insultă onoarea naţiunii ungare". A fost prima oară când Parlamentul European a cerut Comisiei Europene începerea procedurii împotriva unui stat membru, prevăzută în articolul 7 al Tratatului de la Lisabona. În decembrie anul trecut, Comisia a declanşat din proprie iniţiativă acest demers împotriva Poloniei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel