Ungaria consideră România unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai săi

Ungaria consideră România unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai săi  /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ungaria consideră România unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai săi / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Ungaria consideră că România este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai săi şi are interesul consolidării cooperării dintre cele două state, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, vineri, la deschiderea forumului de afaceri româno-maghiar de la Budapesta.

Péter Szijjártó a subliniat că politicile economice ungare se bazează pe cote de impozitare scăzute: companiile de aici plătesc cel mai mic impozit pe profit, iar din punctul de vedere al investitorilor, impozitul pe venit este considerat, de asemenea, ca fiind unul competitiv.

Strategia guvernamentală de gestionare a crizelor se axează tot pe acest lucru, resursele fiind canalizate către investiţii, şi nu pe ajutoare sociale. Datorită acestui fapt, Ungaria a reuşit să gestioneze cu brio şomajul în masă, a adăugat ministrul.

1434 de companii au primit sprijin de la stat, iar în schimb, acestea s-au angajat să efectueze investiţii în valoare totală de 1676 de miliarde de forinţi (4,66 miliarde euro) şi să salveze 270 000 de locuri de muncă. Printre beneficiari s-au regăsit şi patru companii cu capital românesc, care au primit sprijin guvernamental în valoare totală de 2,7 milioane de euro, a explicat Péter Szijjártó.

Guvernul Ungariei încurajează şi investiţiile în România ale companiilor maghiare, iar Eximbank sprijină cooperările dintre societăţile române şi maghiare cu o linie de credit de 440 de milioane de euro. În baza datelor primite, companiile din Ungaria consideră că România reprezintă una dintre cele mai promiţătoare locuri în care să investeşti, a mai adăugat ministrul în cadrul forumului la care au participat 80 de companii maghiare şi 66 de companii româneşti, precizează Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel