Un serviciu secret a monitorizat negocierea Băsescu-Bercea

Bercea Mondial, Mircea Băsescu
Bercea Mondial, Mircea Băsescu

Lovitură de teatru pentru Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu. Negocierile dintre Mircea Băsescu și intermediarul Marian Căpățână, dar și discuțiile cu familia lui Bercea Mondial au fost înregistrate de un SERVICIU SECRET. 

Sursa Zilei a prezentat, luni, încheierea prin care Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a lui Marius Constantin, ginerele interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Lumea Justiției constată o precizare extrem de interesantă subliniată de judecători: este recunoscută mita dată pentru eliberarea lui Bercea Mondial.  Marius Constantin a fost arestat pentru șantajarea lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu. Mircea Băsescu l-a acuzat că l-a șantajat cu o înregistrare, care ar dovedi mita de 600.000 de euro dată pentru eliberarea lui Bercea Mondial. 

Potrivit Luju.ro, procurorii DNA notează că există la dosar filmarea în care apar rudele lui Bercea Mondial, Mircea Băsescu și Marian Căpățână, intermediarul șpăgii de 600.000 de euro pentru eliberarea interlopului. Însă nu vorbim despre înregistrarea făcută cu telefonul de către familia interlopului Bercea Mondial, ci de una AUTORIZATĂ, înregistrată de lucrătorii DGA Constanța. Din discuții rezultă indiciile negocierii șpăgii pentru eliberarea lui Bercea Mondial. Însă, DNA susține că banii au fost opriți de Marian Căpățână, care i-ar fi folosit la o afacere, așa cum el a declarat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3. 

VEZI și: FRATELE LUI TRAIAN BĂSESCU, implicat într-un scandal de șantaj cu rudele lui BERCEA MONDIAL. Chirieac: E caz de DEMISIE A PREȘEDINTELUI

Iata ce arată încheierea de arestare a ginerelui lui Bercea Mondial: 

"Incepand cu anul 2013, ulterior incarcerarii numitului Anghel Sandu, membrii familiei acestui au inceput sa exercite presiuni asupra persoanei vatamate, afirmand ca numitul Capatana Marian Adrian a primit de la ei importante sume de bani care urmau sa fie date persoanei vatamate pentru ca aceasta sa uzeze de relatiile cu scopul de a obtine liberarea numitului Anghel Sandu.

Astfel, inca din anul 2013, numitul Anghel Florin a transmis mai multe amenintari telefonice persoanei vatamate Basescu Mircea pentru a o determina pe aceasta sa dea o suma de bani.

Aceste discutii au fost inregistrate de persoana vatamata cu propriul telefon mobil, transcrierile lor aflandu-se la dosar.

Amenintarile exercitate asupra persoanei vatamate au vizat denigrarea ei si a membrilor familiei sale, prin dezvaluirea in presa a unor presupuse fapte de coruptie, de natura sa aduca atingeri imaginii sale.

Deoarece acest demers a esuat, membrii familiei Anghel au pretins intr-o intalnire comuna, la care au participat si persoana vatamata precum si Capatana Marian Adrian, restituirea sumelor platite in scopul aratat anterior. Aceasta intalnire a fost monitorizata de lucratorii de politie judiciara din cadrul DGA - SJA Constanta, discutiile fiind inregistrata in mediul ambiental.

Din cuprinsul acestei discutii rezulta unele indicii privind primirea de catre Capatana Marian Adrian a unor sume de bani de la membrii familiei Anghel cu scopul de a obtine eliberarea numitului Anghel Sandu. Cu toate acestea, numitul Capatana Marian Adrian a folosit banii respectivi in interes personal, investindu-i intr-una din societatile sale.

Din acest motiv, Anghel Florin si Anghel Fanica au exercitat multiple amenintari cu moartea asupra lui si i-au cerut sa isi treaca toate bunurile pe numele lor.

De asemenea, amenintari au fost exercitate si asupra persoanei vatamate Basescu Mircea insa situatia s-a calmat dupa ce fiul lui Anghel Sandu, faptuitorul Anghel Florin a fost incarcerat ca urmare a condamnarii definitive la o pedeapsa privativa de libertate.

Cu toate acestea, la data de 25.05.2014, la domiciliul persoanei vatamate s-au prezentat inculpatii Constantin Izaura, fiica numitului Anghel Sandu si Constantin Marius, sotul acesteia, parintii copilului botezat de persoana vatamata.

Acestia au reiterat amenintarile exercitate anterior asupra persoanei vatamate de catre faptuitorul Anghel Florin, afirmand ca vor incepe o campanie de presa denigratoare impotriva acesteia si solicitand plata sumei de 280.000 euro.

Aceasta situatie s-a repetat la data de 26.05.2014 cand inculpatii s-au prezentat la locul de munca al persoanei vatamate, formuland aceleasi solicitari.

Apoi, persoana vatamata a fost sunata de catre inculpata Constantin Izaura care i-a comunicat ca la data de 30.05.2014 se va prezenta impreuna cu sotul ei pentru a primi cei 28.000 euro.

La data de 29.05.2014, persoana vatamata a contactat-o pe Constantin Izaura pentru a cere o amanare pana pe data de 06.06.2014 insa nici aceasta si nici sotul ei nu au fost de acord.

Inculpata Constantin Izaura a afirmat ca la data de 30.05.2014 se va prezenta, conform intelegerii, pentru ridicarea sumei de bani.

Ulterior, persoana vatamata a fost din nou sunata de catre inculpati care i-au spus ca se afla in mun.Bucuresti si ca se vor prezenta chiar in seara zilei de 29.05.2014 si ca daca nu vor primi cel putin o transa de 10.000 euro il vor denigra, astfel incat toata tara sa afle despre el.

si aceste discutii au fost inregistrate cu telefonul mobil de catre persoana vatamata care le-a pus la dispozitia organelor de urmarire penala, transcrierile aflandu-se la dosar.

In dupa amiaza zilei de 29.05.2014, la locuinta persoanei vatamate s-au prezentat inculpatii Anghel Izaura, Anghel Grinica Ion si Constantin Marius.

Persoana vatamata s-a deplasat impreuna cu inculpatii, cu masina acestora la sediul firmei sale, aflata in Portul Constanta.

In cadrul discutiei care a avut loc in biroul persoanei vatamate si care a fost inregistrata cu mijloace video, in baza ordonantei, inculpatii au formulat din nou amenintari cu dezvaluirea in presa a unor fapte compromitatoare pentru persoana vatamata si familia acesteia.

De asemenea, inculpatii s-au aratat nemultumiti de suma de 10.000, pe care in final au acceptat-o urmand ca in zilele urmatoare sa revina pentru a primi restul sumei de pana la 280.000 euro.

La iesirea din biroul persoanei vatamate, inculpatii au fost prinsi in flagrant avand asupra lor suma de 10.000 euro”.

În cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", difuzată duminică seară, la Antena 3, intermediarul Marian Căpățână a recunoscut că are afaceri cu Mircea Băsescu, fratele președintelui. El a recunoscut și că a primit 600.000 de euro. Inițial, a declarat că este vorba de un împrumut. Apoi a spus că ar fi pentru o afacere cu Mircea Băsescu, care a eșuat și a dus la restituirea unei părți a "împrumutului", de 320.000 de euro. Cu toate acestea, Marian Căpățână nici măcar nu este citat în dosar. VEZI mai mult: Personajul cheie în scandalul Bercea-Băsescu, dezvăluiri uluitoare. Drumul șpăgii

Avocatul ginerelui lui Bercea Mondial, Alexandru Mihai Busu, a evidențiat contradicții în ceea ce privește plângerea de șantaj împotriva clientului său. El notează că, în prima parte a plângerii, "se precizează că nu a pretins și nu a acceptat vreo sumă de bani sau folos material de la inculpați pentru a interveni în vreun dosar la solicitarea finilor săi, iar revine și arată că s-a temut de amenințările acestora, deși timp de doi ani nu se reține o astfel de temere, iar în prezent, o astfel de stare există, în condițiile în care un tânăr a venit și i-a spus persoanei vătămate că ar deține înregistrări compromițătoare cu aceasta. Astfel, în mod evident există anumite contradicții ce trebuie apreciate în contextul materialului probator”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel