FRATELE LUI TRAIAN BĂSESCU, implicat într-un scandal de șantaj cu rudele lui BERCEA MONDIAL. Chirieac: E caz de DEMISIE A PREȘEDINTELUI

Mircea Băsescu, fratele Preşedintelui României, este implicat într-un scandal monstru de șantaj, alături de rude ale interlopului Bercea Mondial. Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de trei persoane care i-au cerut 280.000 de euro, pentru a nu-l denigra în presă. Procurorii DNA i-ar fi prins în flagrant pe cei trei, în timp ce primeau 10.000 de euro de la fratele lui Traian Băsescu, transmite romaniatv.net.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, dar şi ginerele acestuia, Marius Constantin, au intrat pe mâna procurorilor DNA din Constanţa, organizându-se un flagrant în acest caz. Cei doi, alături de un minor de 17 ani, ar fi şantajat o persoană cunoscută din Constanţa. Ar fi cerut bani la schimb, în caz contrar amenințând că vor da în vileag mai multe fapte de corupţie. Persoana şantajată este Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, mai scrie sursa citată.

În urma flagrantului, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța - au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Marius Constantin, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă.

Vezi și: Anca Boagiu şi Mircea Băsescu vor fi audiaţi de DNA ca martori în dosarul "Agigea"

De asemenea, fiica lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, Anghel Izaura, și un minor în vârstă de 17 ani, sunt cercetaţi pentru şantaj.

În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, "în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante".

Față de Anghel Izaura și de un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar, se arată în comunicatul DNA.

Ginerele lui Bercea Mondial, Constantin Marius, urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanța.

Chirieac: E caz de demisie a președintelui

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat cazul respectiv.

"Este incredibil. Simpla pomenire a familiei domnului Traian Băsescu într-un context cu asemenea personaje ridică o mare problemă, inclusiv în plan internațional, în acest moment. Vă dați seamă că dacă se confirmă această știre, face prima pagină în toată presa internațională", a declarat analistul politic.

Citește și: BĂSESCU, SCUIPAT. Adrian Zglobiu va fi internat la PSIHIATRIE

"Simpla pomenire a domnului Mircea Băsescu în mijlocul unui asemenea scandal cu bani pentru scoaterea din închisoare a familiei lui Bercea Mondial ridică o problemă gravă pentru România în plan internațional. Dacă se confirmă această știre, este caz de demisie a președintelui", a adăugat Bogdan Chirieac.

"Este o chestiune care impune o conferință de presă a președintelui. Este genul de știre care aruncă o țară întreagă în aer", a conchis analistul politic.

Mircea Băsescu este naşul de botez al nepoatei lui Bercea Mondial

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, este naşul de botez al nepoatei din partea fiicei a interlopului Anghel Sandu, zis Bercea Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel