Personajul cheie în scandalul Bercea-Băsescu, dezvăluiri uluitoare. Drumul șpăgii

Traian Băsescu, Bercea Mondial
Traian Băsescu, Bercea Mondial

Acuzații grave la adresa familiei prezidențiale, în principal la adresa fratelui președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Fiica interlopului Bercea Mondial și soțul ei, Florin Anghel, susțin că au dat 600.000 de euro șpagă în schimbul libertății interlopului: 300.000 pentru Traian Băsescu, 100.000 de euro au rămas la intermediarul lui Mircea Băsescu, Marian Căpățână, și restul, 200.000 de euro ajung  în buzunarul lui Mircea Băsescu, legat printr-o relație de rudenie cu fiica și ginerele lui Bercea Mondial. 

Familia Anghel susține că are înregistrări care dovedesc tot ceea ce zic, însă "domnii" de la DNA le-ar fi spus că nu le pot folosi. Asta pentru că în instanță, interceptările neautorizate nu sunt luate în considerare ca probe sustenibile. 

Marian Căpățănă, varianta 1: Banii, împrumut, nu au ajuns la Mircea Băsescu

Marian Căpățănă spune că "El (n.r. Florin Anghel) mi-a dat o sumă de bani, dar nu s-a dus nimic către domnul Mircea. Mi-a dat 600.000 de euro pentru mine. Nu aveam o afacere cu domnul Anghel, el mi-a mai dat bani. Erau împrumut", potrivit unei înregistrări prezentată în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei". Marian Căpățână a confirmat că el a fost cel care i-a făcut cunoștință lui Bercea Mondial cu Mircea Băsescu. 

VEZI și: FRATELE LUI TRAIAN BĂSESCU, implicat într-un scandal de șantaj cu rudele lui BERCEA MONDIAL. Chirieac: E caz de DEMISIE A PREȘEDINTELUI

Marian Căpățână, varianta 2: Afacere eșuată cu Mircea Băsescu. 320.000 de euro, restituiți

Revenind asupra banilor, Marian Căpățână se contrazice: "Eu cu domnul Mircea voiam să facem o afacere și n-a mai ieșit. I-am restituit 320.000 de euro familiei Anghel. Practic, am pierdut afacerea respectivă", a mai spus Căpățână. "În povestea asta, n-are nimeni dreptate", a subliniat el.  

Marian Căpățănă a precizat că este partener de afaceri cu Mircea Băsescu, îi repara motoare și pompe la fabrica lui. 

280.000, șpagă sau datorie?

Există un "flagrant", însă nu se știe pe cine incriminează. Procurorii au susținut, în momentul arestării preventive a lui Florin Anghel, că el l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, căruia i-a cerut 280.000 de euro pentru a nu-l denigra în presă. Îl șantaja, împreună cu alte două persoane- soția și copilul său de patru ani- cu o înregistrare în care Mircea Băsescu negocia eliberarea lui Bercea Mondial. Florin Anghel a fost arestat preventiv, însă familia lui spune că aceia erau fix banii pe care Mircea Băsescu îi mai avea de restituit. Declarația lui Marian Căpățână pare să confirme a doua variantă. 

Administrația Prezidențială transmite că afirmațiile lui Bercea Mondial sunt false. VEZI mai mult: Reacția PREȘEDINȚIEI cu privire la acuzațiile aduse lui MIRCEA BĂSESCU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel