Un român ar fi piesa cheie al unui lanț de traficanți de migranți. Din cauza lui ar fi murit 39 de vietnamezi blocați într-o remorcă de camion

Sursă foto: Facebook (Crimestoppers)
Sursă foto: Facebook (Crimestoppers)

Un român a fost arestat într-un caz de trafic de migranți, din cauza lui și a grupării alături de care opera, pierzându-și viața 39 de vietnamezi. 

Poliția britanică, care investighează moartea a 39 de migranți vietnamezi, găsiți în remorca unui camion, a arestat în România un bărbat despre care se crede că este „piesa finală a puzzle-ului”. Marius Mihai Drăgici, în vârsta de 48 de ani, a fost reținut de Poliția Română în București, a declarat Poliția din Essex.

Luna trecută, Poliția din Essex a făcut un apel public pentru a-l da în urmărire pe cetățeanul român, care este suspectat că face parte din rețeaua care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie, scrie Daily Mail. Victimele, 31 de bărbați și opt femei cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, toți vietnamezi, au murit prin sufocare și hipertermie în spațiul închis. Camionul fusese transportat cu feribotul din Zeebrugge în Belgia la Purfleet în Essex, la începutul zilei de 23 octombrie 2019.

Pedepse ce însumează aproape 100 de ani

Forțele de ordine au transmis joi că Drăghici, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut de Poliția Română în municipiul București. Urmează executarea unui mandat european de arestare, iar acum se face o cerere de extrădare a acestuia în Marea Britanie. Drăghici poartă și pseudonimele Marius Mihai Șelaru și Marius Lupu și s-a născut în orașul Onești.

Majoritatea inculpaților ar fi fost membri ai rețelei de trafic de persoane. Fiecare dintre victime și familiile lor plătiseră sume importante de bani unui grup infracțional organizat ai cărui membri le-au promis trecerea în siguranță în Marea Britanie și o viață decentă acolo. Cu toate acestea, acea promisiune s-a transformat în tragedie și victimele s-au sufocat în camionul care era condus de nord-irlandezul Maurice Robinson. Până acum, 10 persoane au fost condamnate pentru rolul lor în tragedie. Pedepsele lor însumează aproape 100 de ani.

Cea mai complexă anchetă din Essex

Luna trecută, când apelul a fost înaintat, superintendentul șef Stuart Hooper, care a supravegheat ancheta, a declarat: „Ne-am îndeplinit promisiunea de a face justiție, dar există o ultimă piesă din acel puzzle de finalizat. Vom lucra cu parteneri internaționali și alte agenții pentru a ne asigura ca apelul nostru să fie ascultat în toată lumea. „Ne angajăm să urmărim fiecare individ despre care credem că este conectat la această crimă îngrozitoare” a afirmat el. 

Inspectorul șef detectiv Louise Metcalfe, care conduce ancheta, a declarat: „Investigația asupra morților tragice a celor 39 de cetățeni vietnamezi este cea mai complexă întreprinsă vreodată de poliția din Essex.

Caz similar! Român arestat în Italia pentru morțile migranţilor din remorca unui camion

Ştefan Damian Dragoş, un cetăţean român de 28 de ani, este acuzat că a furnizat camionul care i-a transportat pe migranţi în Anglia, conform unui comunicat al poliţiei, transmite Agerpres. Bărbatul, care a fost reţinut de poliţie la Milano pe baza unui mandat de arestare britanic, "face parte dintr-o organizaţia criminală care se ocupă cu imigraţia ilegală", se arată în comunicat.

Cei 39 de migranţi vietnamezi, dintre care cei mai tineri erau doi băieţi de 15 ani - au murit de asfixiere şi hipertermie în spaţiul închis al containerului, în timp ce erau transportaţi spre ceea ce ei sperau să fie o nouă viaţă în Marea Britanie. Citește continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel