Un premier de stat șochează: "Vrem al treilea război mondial!"

Premierul irakian Nouri al-Maliki a anunțat joi că dorește începerea celui de-al "treilea război mondial" de către comunitatea internaţională împotriva "virusului" Al-Qaida, aflat în plină revenire în ţara sa. Maliki se află de miercuri în SUA, iar vineri se va întâlni cu preşedintele Barack Obama, pentru a stimula cooperarea antiteroristă între cele două țări.

"Vrem un război internaţional împotriva terorismului", a transmis șeful Guvernului din Irak, care a catalogat Al-Qaida şi filialele sale un "virus" ce aduce un "vânt rău" în toată regiunea.

"Am avut două războaie mondiale. Îl vrem pe al treilea împotriva celor care ne asasinează poporul şi care vor să curgă sânge", a adăugat Maliki, citat de antena3.ro. Liderul şiit irakian a fost primit miercuri de către vicepreşedintele american Joe Biden, care "a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a îi echipa (militar) pe irakieni pentru a combate Al-Qaida". Nouri al-Maliki s-a mai întâlnit joi cu secretarul Apărării, Chuck Hagel, şi cu liderul statului major, generalul Martin Dempsey, a transmis Pentagonul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel