Un Papă hazliu: Ce glume a făcut Francisc în seara în care a fost ales

Papa Francisc a dovedit că are un simț al umorului extrem de dezvoltat. Suveranul Pontif a a făcut mai multe glume la cina cu cardinalii, chiar în seara în care a fost ales liderul lumii catolice.

Spre surprinderea multor oficiali de la Vatican, Jorge Bergoglio a fost ales miercuri liderul lumii catolice, spune purtătorul de cuvânt Federico Lombardi, care a povestit și câteva întâmplări din culisele serii istorice, scrie rtv.net.

Noul papă a refuzat maşina oficială cu plăcuţa de înmatriculare „Vatican 1” şi a preferat să ia autobuzul cu ceilalţi cardinali, care tocmai îl aleseseră.

„Când a ajuns ultimul autobuz, ghici cine a coborât? Papa Francisc. Cred că i-a spus şoferului <E în regulă. Merg cu băieţii>”, a povestit Tim Dolan, cardinalul de New York.

Mai târziu, la cină, papa Francisc a stârnit râsetele tuturor când le-a spus cardinalilor: „Dumnezeu să vă ierte pentru ce aţi făcut”, referindu-se la alegerea sa.

Dolan a povestit, de asemenea, că papa a refuzat să stea pe o platformă ridicată, dedicată special suveranului pontif, şi a ales un loc obişnuit, alături de cardinali.

Papa le-a mai spus că, după atâtea întâlniri şi după conclav, „o să dorm bine la noapte şi am impresia că la fel veţi face şi voi”.

El s-a întors la hotelul bisericesc în care a stat cazat înainte de alegeri şi a insistat să plătească nota.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel