Un nou atac în Grecia: Doi poliţişti răniţi

Un nou atac s-a petrecut în Grecia contra unui post de poliţie, iar doi poliţişti au fost răniţi.

Atacul s-a desfășurat joi seară de către indivizi neidentificaţi contra unui comisariat din centrul Atenei, a recunoscut o sursă din rândul forţelor de ordine, relatează AFP. Acțiunea nu a fost revendicată deocamdată, dar a avut loc după o manifestaţie la care au participat circa 80 de persoane, apropiate mediilor anarhiste, împotriva dezvoltării platformei Airbnb în capitala Greciei.

Agresorii au atacat postul de poliţie din cartierul Acropole, în apropierea sitului emblematic al capitalei, în jurul orelor 21.30 (18.30 GMT) lansând pietre şi bucăţi de lemn în direcţia forţelor de ordine care au răspuns cu gaze lacrimogene. Doi poliţişti au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la un spital din capitala Greciei, potrivit aceleiaşi surse. Până în prezent nu au fost operate arestări, notează France Presse.

Incidentul a intervenit, de asemenea, la cinci zile după alegerea liderului conservator al Noii Democraţii, Kyriakos Mitsotakis, ca prim-ministru, care a promis în timpul campaniei sale electorale să restabilească ordinea în cartierul anarhist şi alternativ al capitalei, Exarhia, şi să întărească în zonă prezenţa poliţiei. Duminică, două urne electorale au fost furate în cartierul Exarhia şi acţiunea a fost revendicată de un grup anarhist: 'este un mesaj de bun-venit din partea noastră lui adresat lui Kyriakos Mitsotakis şi Noii Democraţii care au promis să termine cu noi'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel