Un militant pentru dezmembrarea Ucrainei a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Un militant pentru dezmembrarea Ucrainei a fost condamnat la 12 ani de închisoare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un militant pentru dezmembrarea Ucrainei a fost condamnat la 12 ani de închisoare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un cetățean din Transcarpatia care a militat pentru secesiunea regiunii a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Potrivit Serviciului de Securitate din Ucraina, un locuitor din Transcarpatia a  fost condamnat la doisprezece ani de închisoare. El a militat pentru decizii care amenință ordinea constituțională și integritatea teritorială a țării.

Colaboratorii organelor de drept  au stabilit  că răufăcătorul a vorbit  în mod repetat în  mass-media din Federația Rusă  despre  intențiile privind schimbarea structurii administrativ-teritoriale a statului nostru. El a propus restaurarea ilegală a așa-numitei unități administrativ-teritoriale, Republica Rusia Subcarpatică, care nu este prevăzută de Constituția Ucrainei, informează Serviciul de Securitate al Ucrainei.

A căutat ajutor în Federația Rusă

Pentru a-și realiza intențiile, inculpatul a început să caute asistență în desfășurarea de activități subversive împotriva Ucrainei în rândul organizațiilor Federației Ruse.

În special, la începutul anului 2014, el a făcut apel la președintele Federației Ruse să desfășoare o operațiune de menținere a păcii pentru „restabilirea statutului pre-sovietic al Republicii Rusia  Subcarpatică” și să recunoască statutul acesteia. Anchetatorii Serviciului de Securitate din Ucraina au inițiat proceduri penale cu privire la acest fapt.

Printre corespondențele publicate ale fostului  purtător de cuvânt al președintelui  Federației Ruse Vladislav Surkov s-a găsit un plan de asigurare a statutului federal al Transcarpatiei, identic cu cel pe care anchetatorii SBU l-au retras în timpul perchezițiilor legate de mișcările separatiste din regiune.

Este documentat,  că în vara anului 2014, în timp ce se afla în Rusia, infractorul  a elaborat  o serie de documente în care a expus  pașii pentru pregătirea terenului pentru preluarea puterii în Transcarpatia.

Plănuia un guvern temporar al regiunii

Potrivit „documentelor” confiscate în timpul perchezițiilor, atacatorul a dezvoltat o schemă de intimidare a oficialilor guvernamentali, confiscarea clădirilor de birouri și comunicații în Mucacevo, Ujgorod, Hust. El a planificat, de asemenea, să formeze un „guvern temporar”, să blocheze patru drumuri și două treceri de cale ferată și să pună mâna pe aeroport.

Ancheta prealabilă procesului a stabilit că făptuitorul a dorit în secret să lipsească autoritățile publice și autoritățile locale de autoguvernare de puterea lor prin  îndepărtarea lor  cu forța  armată din funcție.

Ca parte a procedurilor penale, au fost identificați o serie de complici care au planificat să implementeze un scenariu de forță. În special, autoproclamații „șefi ai agențiilor de aplicare a legii”, persoane implicate în recrutarea compatrioților. După o inspecție amănunțită, cei implicați au fost urmăriți penal.

Făptuitorul este în prezent dat în căutare interstatală. El se ascunde de instanță de pe teritoriul Federației Ruse, din această cauză procesul s-a desfășurat în absența sa.

Prin decizia Judecătoriei municipale Mucacevo din regiunea Transcarpatia, făptuitorul a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor în conformitate cu articolul 109 partea 1, articolul 110 partea 2, articolul 111 din Codul penal al Ucrainei și condamnat la doisprezece ani de închisoare, notează Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel