Un incendiu ameninţă un loc sfânt creştin din Israel

Un incendiu izbucnit în nordul Israelului ameninţă Biserica Schimbării la Faţă, de pe Muntele Tabor, un loc sfânt creştin, ai cărei călugări au fost evacuaţi în noaptea de joi până vineri, potrivit pompierilor, citaţi de AFP.

Incendiul, izbucnit într-o pădure aflată la poalele muntelui, pe vârful căruia se află biserica, nu a fost provocat de o mână umană, a indicat poliţia într-un comunicat.

"Pompierii încearcă de joi după-amiază să stingă un incendiu care se apropie de biserica de pe Muntele Tabor", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

"Zeci de pompieri sunt la faţa locului", a adăugat el în comunicat, fără a preciza cauza incendiului.

Biserica Schimbarea la Faţă, vizitată de sute de mii de pelerini creştini în fiecare an, este construită pe locul unde, potrivit tradiţiei creştine, s-a produs schimbarea la faţă a lui Iisus.

Doisprezece călugări au fost evacuaţi în timpul nopţii.

Custodia Ţării Sfinte, care administrează biserica, a acuzat autorităţile israeliene de neglijenţă.

"Propagarea focului spre vârful muntelui este consecinţa directă a neglijenţei statului în ceea ce priveşte infrastructura de bază a Muntelui Tabor", a afirmat Custodia într-un comunicat.

"De ani de zile, bisericile creştine au avertizat autorităţile şi au cerut o alimentare cu apă normală pe vârful muntelui, aşa cum prevede legea", a adăugat ea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23