Un fost premier a murit

Un fost prim-ministru a murit. Anunțul a fost făcut de partidul din care politicianul a făcut parte. 

Fostul premier belgian Jean-Luc Dehaene a murit joi, în Bretania, la vârsta de 73 de ani. Ironia sorții: fostul premier a avut cancer la pancreas, însă a murit în urma unei căzături  în timp ce se afla în vacanţă cu soţia sa şi prieteni în Bretania, Franţa, potrivit unui purtător de cuvânt al creştin-democraţilor belgieni, scrie Reuters. 

Jean-Luc Dehaene a fost premierul Belgiei între 1992-1999. A avut un rol important în transformarea Belgiei într-un stat federal prin modificarea constituţiei şi introducerea de alegeri directe pentru parlamentele comunităţilor şi regiunilor separate din Belgia.

VEZI și: Gâdea, îndurerat: "Poate să moară oricând. E bolnav de cancer"

O perioadă s-a crezut că va fi succesorul lui Jacques Delors ca preşedinte al Comisiei Europene, dar candidatura sa a fost respinsă prin veto de primul ministru britanic John Major în 1995. Un eveniment important care a avut loc în timpul său a fost decizia de retragere a forţelor belgiene din Rwanda în 1994, la scurt timp după ce 10 belgieni ai forţei de menţinere a păcii au fost ucişi, o decizie considerată de unii ca o capitulare şi criticată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel