Un explorator francez de 75 de ani a murit încercând să treacă Atlanticul singur

Sursă foto: Facebook - Grégory Holl-Bajeux
Sursă foto: Facebook - Grégory Holl-Bajeux

Un francez de 75 de ani care explora lumea a murit încercând să treacă Atlanticul singur. 

Jean-Jacques Savin, un aventurier francez în vârstă de 75 de ani, a murit în timp ce încerca să traverseze Atlanticul într-o barcă cu vâsle, de unul singur, potrivit unui comunicat al echipei sale de sprijin pentru acest demers, citată de CNN

„Cu mare tristețe tocmai am aflat de moartea prietenului nostru Jean-Jacques. Trupul lui Jean-Jacques a fost găsit fără viață în cabina canoei sale l’Audacieux (Îndrăznețul)”, a spus echipa sa de suport într-o postare pe Facebook. 

Savin plecase din sud-vestul Portugaliei pe 1 ianuarie și se îndrepta spre Ponta Delgada, în insulele Azore, înainte de a pierde contactul cu echipa pe 21 ianuarie. El a activat două balize de avarie în noaptea de joi spre vineri pentru a indica că se confruntă cu o situație de mare dificultate, a spus echipa sa.

Trupul era în mica cabină scufundată

Autoritatea maritimă portugheză a văzut vineri barca lui Savin plutind răsturnată în apropierea Insulelor Azore. Un scafandru a reușit să se scufunde pentru a privi în interiorul cabinei mici a bărcii și a descoperit corpul lui Savin în interior.  

„Din păcate, de data aceasta oceanul a fost mai puternic decât prietenul nostru, căruia îi plăcea atât de mult navigația și marea”, a spus echipa de asistență a lui Savin. 

Nu vor fi făcute publice alte informații, deoarece echipa nu dorește să ofere detalii despre moartea lui Savin și au transmis condoleanțe fiicei și ginerelui său.  

A mai trecut odată Atlanticul într-un...butoi

Savin nu era străin de aventurile îndrăznețe. El a traversat deja Atlanticul într-un butoi portocaliu gigant într-o călătorie de 4.930 de mile, ajungând la țărm în mai 2019 pe micuța insulă olandeză din Caraibe St. Eustatius, după mai mult de patru luni pe mare.  

Anterior a lucrat ca parașutist militar și pilot privat și a urcat pe vârful Mont Blanc în 2015, potrivit site-ului web al proiectului său. 

Te-ar mai putea interesa și: România apare în ”Ocolul Pământului în 80 de zile”. Universitatea din București a fost punct de filmare a serialului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel