Un europarlamentar ungar a demisionat din Parlamentul European. A fost prins de poliție: "Îmi voi asuma"

Europarlamentarul ungar, membru al partidului Fidesz al premierului Viktor Orban şi al PPE (centru-dreapta), şi-a anunţat, duminică, demisia. Astăzi, a recunoscut ce s-a întâmplat, după ce poliția a intervenit.

Europarlamentarul ungar Jozsef Szajer, membru al partidului Fidesz al premierului Viktor Orban şi al PPE (centru-dreapta), şi-a anunţat duminică demisia şi retragerea din viaţa politică din motive personale, în plină criză între Bruxelles şi Budapesta, spunând că "demisia nu are nicio legătură cu actuala dezbatere politică animată la nivel european. În această dezbatere, eu aprob şi susţin complet poziţia guvernului ungar", potrivit Agerpres.

Se pare că motivul ar fi altul. Vineri, poliția din Bruxelles a întrerupt o orgie ce avea loc într-un local situat deasupra unui bar din centrul capitalei belgiene, unde se aflau 25 de persoane - număr mai mare față de cel permis de autorități. József Szájer se afla printre participanți. Acesta a recunoscut, dar a afirmat că nu a consumat droguri și că regretă că nu a respectat măsurile de protecție împotriva pandemiei. 

"Nu am consumat droguri, am propus poliției să mi se facă imediat un test, dar nu nu a fost cazul. Poliția a afirmat că a fost găsită o pastilă de ecstasy. Nu era a mea, nu știu cine a adus-o și cum. Am dat poliției o declarație legată de acest lucru. Regret că am încălcat regulile de carantină, a fost iresponsabil din partea mea, îmi voi asuma sancțiunile”, a spus József Szájer.

Ar fi încercat să fugă pe acoperiș

Potrivit presei belgiene, citată de Digi24, la această "petrecere" cei mai mulți participanți erau bărbați. În momentul descinderii, József Szájer ar fi încercat să fugă pe acoperișul clădirii, dar când a fost prins de polițiști a invocat imunitatea parlamentară, motiv pentru care a fost implicat și Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit presei din Belgia, la orgie ar mai fi luat parte și alți diplomați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel