Un elev a învățat pentru BAC doar o oră, dar spune că a scris tot. ”Deștept trebuie să fii 2 minute, nu toată viața”

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Astăzi, 28 iunie, a avut loc prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. Unii elevi au învățat mai mult, alții mai puțin.

În timp ce unii elevi s-au pregătit pentru examenul de Bacalaureat luni întregi, unii elevi au învățat doar câteva ore. Este și cazul unui băiat din București care a mărturisit că a învățat doar o oră. Totuși, susține că a scris tot, iar subiectele i s-au părut ușoare. Întrebat de jurnaliștii PRO TV la ce facultate vrea să meargă în continuare, adolescentul a mărturisit că vrea să ajungă în poliție, deoarece "polițiștii se pensionează mai devreme și au un salariu bun la început".

”Am învățat aseară 5 opere. Le-am învățat o dată, am venit azi-dimineață și a picat fix "Moara cu noroc", ce a picat și la simulare, foarte ușor. Nici nu-mi făceam probleme că va pica genul liric sau dramatic.”, a spus elevul. 

"Deci tu te-ai pregătit pentru BAC 5 ore?", l-a întrebat reporterul pe elev. ”Nu, am citit 5 opere o singură dată. Cam o oră”, a precizat acesta. "Ai tratat cu corectitudine bacalaureatul?", a intervenit din nou reporterul. ”Normal, dacă am învățat, nu merit să iau?”, a răspuns sigur pe el elevul. "O oră.", i-a reamintit jurnalistul. ”O oră, nu contează. Deștept trebuie să fii 2 minute, nu toată viața.”, a fost răspunsul adolescentului.

 

Elevi dați afară din examen

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 63 de candidați, se arată într-un comunicat de presă.  Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

- marți, 29 iunie - proba obligatorie a profilului

- miercuri, 30 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării

- joi, 1 iulie - Limba și literatura maternă.

Primele rezultate  de la examenul de Bacalaureat vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

VEZI ȘI: Elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat. Gestul pentru care a fost dat afară din examen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel