Un bărbat a fost atacat de un urs în Comarnic. Echipajele de salvare au intervenit imediat

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Intervenție urgentă a salvatorilor din Prahova pentru a ajuta un bărbat atacat de urs. 

Un bărbat a fost atacat de urs în această seară în Comarnic, cartierul Secaria. La fața locului au fost mobilizate un echipaj de pompieri și o ambulanță SMURD, a anunțat ISU Prahova. De altfel, și jandarmeria a fost trimisă în zonă. 

”Victima are 45 de ani și este rănită grav. Bărbatul a fost preluat de către echipajul medical SMURD și transportat de urgență la spital. Bărbatul a fost găsit de un coleg într-un loc greu accesibil de pe strada Cumpenelor. A fost adus de mai mulți săteni la un punct de întâlnire, respectiv strada Secariei din Comarnic, de unde a fost preluat de echipajele medicale”, conform reprezentanților ISU Prahova. 

În ultimele 24 de ore au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 11 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Brașov (4), Harghita (2), Mureș (2), Neamț (2) și Suceava (1); 6 mesaje privind incidența de  răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Botoșani (2), Dâmbovița (1), Sălaj (2) și Satu Mare (1).

Intervenții dificile pentru salvatorii din toată țara, în ultimele 24 de ore

La nivel național, 1.189 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (319 cazuri), urmată de județele Timiș (67 cazuri) și Mureș (45 cazuri).

În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 88 incendii, precum și în alte 190 misiuni destinate protecției comunităților.

Dintre cele 88 incendii care au avut loc ieri, au fost înregistrate 60 de intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 200 ha de teren.

De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor, implicate în accidente rutiere.

Accidente deosebit de grave

O intervenție, care s-a soldat cu pierderi de vieți a avut loc în județul Caraș-Severin, unde colegii noștri au intervenit în urma unui accident rutier, între un autoturism și un autotren, pe DN 6, pe raza localității Constantin Daicoviciu. În urma evenimentului au rezultat patru victime. Deși echipajele prezente la locul evenimentului au depus eforturi considerabile, cele patru persoane au decedat, din cauza impactului puternic.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel