Un avion militar ucrainean s-a prăbuşit în apropiere de Kiev / update

Foto Pexels
Foto Pexels

Un avion militar ucrainean s-a prăbuşit în apropiere de Kiev.

Un avion militar ucrainean s-a prăbuşit în apropiere de Kiev, probabil fiind doborât de armata rusă, au anunţat autorităţile ucrainene, precizând că la bord erau 14 persoane.

Autorităţile ucrainene au confirmat moartea a cel puţin cinci persoane în acest incident, conform presei internaționale.

Nu se cunoaşte cauza prăbuşirii, dar probabil avionul ucrainean a fost doborât de armata rusă.

UPDATE: Armata rusă a confirmat, joi, prăbuşirea unui avion de vânătoare şi a unui elicopter de atac în confruntările cu armata ucraineană, informează agenţia RIA Novosti.

Vezi și: Rusia - Ucraina, război. Ce s-a întâmplat, noaptea trecută, cu o delegație de la Odessa venită la Tulcea: Este îngrijorător, suntem în prima linie / video + update

Klaus Iohannis a dat asigurări: Niciun român nu trebuie să se teamă. Țara nu va fi atrasă în conflict

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

Klaus Iohannis a declarat, joi, după ședința CSAT, că la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene.

„Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești. În ultimele săptămâni, Statele Unite ale Americii, NATO, Uniunea Europeană și întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situației de la granițele Ucrainei. Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un apel la calm.

Citește și: Cât de pregătită este România pentru conflictul Rusia - Ucraina. Bogdan Teodorescu dă cărțile pe față

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel