EXCLUSIV  Cât de pregătită este România pentru conflictul Rusia - Ucraina. Bogdan Teodorescu dă cărțile pe față

Bogdan Teodorescu  Foto: Crișan Andreescu
Bogdan Teodorescu Foto: Crișan Andreescu

Cum este afectată scena politică internă, în contextul evoluției situației de securitate din Ucraina? Cât de pregătite sunt partidele politice din România? Răspunsuri vin de la Bogdan Teodorescu.

„O să dau un răspuns diplomatic. Sper să fie pregătită. Sper ca, la acest moment, oameni politici români, aflați în fruntea țării, să își merite locul. Pentru că e unul dintre momentele în care chiar trebuie să fie mai buni decât sunt. Din nefericire, venim după o mare criză pe care nu credeam că o vom trăi în vremea noastră, pandemia, și am intrat în alta, războiul de la graniță”, a spus Bogdan Teodorescu, în emisiunea „Ce se întâmplă?”, moderată de Răzvan Dumitrescu la DCNews.

„Este momentul ca liderii politici români să-și merite locul și să fie mult mai mult decât au dovedit că sunt în ultimii ani. Atunci, s-ar putea să ieșim la liman. Măcar aveam un lucru și m-am gândit în fiecare clipă: Vă imaginați cum era să nu fim membri NATO? Să fim oarecum ai nimănui?”, a mai spus Bogdan Teodorescu la finalul emisiunii de la DCNews.

 

EXCLUSIV DCNews - De ce a atacat Putin Ucraina. Bogdan Teodorescu: În secunda în care aceste imagini apar, e foarte greu să fii de partea Rusiei

Meleșcanu și Teodorescu, în emisiunea „Ce se întâmplă?” cu Dumitrescu

Amintim că președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

Klaus Iohannis a declarat, joi, după ședința CSAT, că la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene.

„Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești. În ultimele săptămâni, Statele Unite ale Americii, NATO, Uniunea Europeană și întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situației de la granițele Ucrainei. Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică”, a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel