Urmărește emisiunea live


Amiral iranian: Scopul e distrugerea marinei SUA. Ne antrenăm să-i umilim pe americani într-un război

Foto: wikimedia.org
Foto: wikimedia.org

Un înalt comandant al flotei maritime iraniene spune că este pregătit să ordone atacuri sinucigașe, atacuri cu drone și cu proiectile cu scopul de a "distruge Marina SUA" într-o viitorare confruntare, potrivit unui interviu tipărit în presa de stat a Iranului și citat de ziarul american The Washington Times.

Amiralul Ali Fadavi, membru al Gărzii Revoluționare a Iranului, susține că Iranul se antrenează și se pregătește constant pentru o dispută militară cu Statele Unite ale Americii, potrivit declarațiilor comandantului reluate de Middle East Media Research Institute (MEMRI).

Fadavi a dezvăluit că "Iranul compensează inferioritatea tehnologică în fața SUA cu o strategie de lupte asimetrice, care includ atacuri sinucigașe și folosirea proiectilelor și a vaselor de mare viteză", conform MEMRI.

Mai mult, Fadavi a spus că oficiali americani au contactat de cel puțin trei ori Iranul pentru a stabili o linie telefonică fierbinte precum cea pe care se spune că SUA și Rusia au folosit-o în perioada Războiului Rece.

Iranul a afirmat recent că a multiplicat și înarmat o dronă americană doborâtă și că a dezvoltat rachete balistice avansate. Totodată, imagini din satelit făcute publice de SUA arătau cum Iranul lucrează în secret la o replică a portavionului folosit de Marina americană.

"Iranul nu va permite SUA să acționeze împotriva sa din bazele țărilor din Golful Persic", a spus Fadavi, care a adăugat că SUA are grijă să nu pornească un conflict în zonă pentru că știe va fi învinsă într-un potențial conflict cu Iranul.

"Forțele navele americane din zonă se supun ordinele Gărzii Revoluționare și se tem că vor fi lovite de vasele și rachetele iraniene", a adăugat amiralul.

"Americanii și restul lumii știu că unul dintre scopurile operaționale ale marinei Gărzii Revoluționare este acela de a distruge Marina SUA", a declarat Fadavi.

El a mai dezvăluit că Iranul construiește "de mulți ani" modele ale distrugătoarelor și fregatelor americane pe care le scufundă.

Fadavi a precizat că armata iraniană se antrenează cu atâta intesitate pentru o luptă cu SUA pentru ca, în ipoteza în care un război va începe, să se asigure că va reuși "înfrângerea și umilirea americanilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel