Ultimatum dat de greii PDL. De Ce au venit procurorii la Falcă

greii
greii

Descinderea procurorilor la primăria Arad nu este întâmplătoare, deși Gheorghe Falcă nu a avut intenția de a părăsi PDL. În ziua plecării lui Sorin Frunzăverde din partid, mai multe nume sonore au fost vehiculate pe lista ”transfugilor”. S-a spus că primarul de la Brașov, George Scripcaru, ca și edilul din Alba Iulia, Mircea Hava, o vor lua pe urmele președintelui CJ Caraș Severin. Cei doi au dezmințit zvonurile, catalogându-le drept dezinformare. De fapt, adevărul este la mijloc.

Mai mulți lideri locali au dat un ultimatum conducerii centrale, ultimatum care expiră la sfârșitul acestei săptămâni, am aflat de la surse din interiorul formațiunii. Ei au amenințat că vor pleca din partid, dacă nu se declanșează un Congres extraordinar, care să permită debarasarea de Emil Boc. Greii PDL mai doresc și schimbarea premierului Mihai Răzvan Ungureanu. Aceste discuții se purtau pe la colțuri înainte de criza declanșată de Frunzăverde, dar degringolada în care se află partidul de guvernământ a dat forță celor care contestă actuala conducere. Linia de fractură din interiorul formațiunii portocalii separă gruparea fondatorilor, din PD, de gruparea cu care Teodor Stolojan, în 2006, a plecat din PNL, constituind PLD.

Pediștii sunt nemulțumiți că pelediștii au tras în jos partidul, fiind implicați în numeroase afaceri și scandaluri. Ei susțin că Traian Băsescu își bazează influența în partid pe grupul Stolojan și pe obediența lui Boc, iar rezultatele electorale vor fi devastatoare.

Congres extraordinar, nu demisie

Astfel, Gheorghe Falcă, membru PDL din 1995, nu dorește să plece la liberali, unde nu ar mai avea o poziție importantă la vârf, ci la fel ca alți lideri, dorește să oprească prăbușirea partidului, prin aruncarea peste bord a unor personaje impopulare din cealaltă echipă.

Gruparea „greilor„ dizidenți mai este nemulțumită și de criticile constante ale așa numiților intelectuali, aduși în partid de Traian Băsescu, dar și de faptul că premierul Ungureanu își construiește brandul pe seama PDL. Ei spun că numirea noului premier nu a ajutat la oprirea căderii în sondaje și că strategiile electorale construite în jurul acestuia nu rezolvă problemele organizațiilor din teritoriu. Greii nu ar dori un război pe față cu Traian Băsescu, ci un armistițiu, pentru a colabora după alegeri, dar președintele dorește control total, prin Emil Boc.

Traian Băsescu, de care se leagă gruparea Stolojan-Boc, a răspuns ultimatumului cu o tehnică bine cunoscută. Ca o coincidență, de fiecare dată când apar dizidențe în PDL, procurorii fac descinderi sau audieri. Ancheta DNA nu are drept rezultat doar sperierea lui Falcă sau a altor dizidenți, ci și decridibilizarea demersului acestuia, în caz că ”defectează” sau că solicită public debarcarea lui Boc. Cazul Arad a fost precedat de audierile de la Bistrița, unde secretarul general al partidului a fost implicat de presă într-un scandal de corupție.

Citește și:

Greii PDL se tem de alegeri. Blaga: va fi cel mai greu an din istoria PDL

Falcă: Liderii din PNL mi-au spus că nu mai au încredere în construcţia cu PSD. Nu plec din PDL

Primăria Arad, percheziționată de DNA. Să fie un avertisment pentru Gheorghe Falcă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel