Ultima conferință de presă a lui Barack Obama(Video)

Președintele SUA, Barack Obama, a afirmat miercuri, cu două zile înainte de părăsirea funcției după două mandate, că va fi discret, pentru a-l lăsa pe Donald Trump să guverneze, dar a subliniat că se va exprima public dacă "valorile fundamentale" ale Americii - imigrația, libertatea presei, dreptul de vot - ar fi în pericol. 

"Sunt profund convins că va merge", a declarat președintele american, 55 de ani, în cadrul ultimei sale conferințe de presă la Casa Albă. "Nu este doar Obama-calmul. Este ceea ce cred cu adevărat", a adăugat el, evocând întrebările recurente ale jurnaliștilor care doresc să afle care este adevărata sa stare de spirit cu privire la președinția lui Trump.

Foarte în largul său în apărarea propriului bilanț, președintele Obama a trasat o linie între jocul politic normal, în care el nu intenționează să se amestece, și chestiunile care ating funcționarea chiar a democrației, lansând în fapt un avertisment succesorului său, după cum notează AFP. 

"Includ în această categorie discriminarea sistematică, barierele de vot, tentativele ce vizează aducerea la tăcere a vocilor discordante sau a presei, ori ideea de a expulza copiii care au crescut aici și care sunt, din toate privințele, copii americani", a spus Barack Obama.

Actualul președinte american părăsește puterea cu o cotă de popularitate apropiată de cea de care beneficia la sosirea sa în 2009. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel