UEFA Conference League. Ce au făcut echipele românești în play-off

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

CFR Cluj și Universitatea Craiova și FCSB au jucat, joi, turul play-off-ului UEFA Conference League.

Echipa de fotbal CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu formaţia slovenă NK Maribor disputat, joi seara, pe Stadion Ljudski vrt din Maribor, în prima manşă a play-off-ului Europa Conference League.

Campioana României a preluat controlul jocului încă din startul partidei de la Maribor, reuşind să împingă adversarul spre propria poartă de nenumărate ori. I-au lipsit însă ocaziile mari.

Camora a deschis seria şuturilor în minutul 7, însă mingea trimisă de el în urma unui corner a trecut pe lângă poarta slovenilor.

În prima repriză, cel mai periculos jucător al formaţiei conduse de Dan Petrescu a fost Jefte Betancor, acesta încercându-şi şutul de la distanţă în trei rânduri. Spaniolul a şutat pe lângă poartă de la aproximativ 17 metri în minutul 10, apoi cinci minute mai târziu a tras peste din alergare. În minutul 26 el a încercat din nou să înscrie de la aproximativ 15 metri lateral dreapta, însă şi de această şutul l-a trădat.

Cu un nou antrenor pe bancă, instalat în urmă cu doar două zile, NK Maribor s-a concentrat pe apărare, acceptând dominarea campioanei României. A pus prima dată probleme în atac în minutul 31, când Tine Cuk a încercat să înscrie direct din corner, însă mingea a trecut pe lângă vinclu.

Gazdele şi-au trecut însă în cont cea mai mare ocazie a primei reprize. În minutul 32, portarul Simone Scuffet a salvat-o pe CFR Cluj, el respingând şutul puternic de la 14 metri al lui Marko Bozic, găsit liber în careu de Roko Baturina.

CFR Cluj a ieşit de la cabine la fel de hotărâtă să înscrie, Emmanuel Yeboah punând constant presiune pe fundaşii adverşi. El a şutat puternic în minutul 56, dar mingea trimisă de el a trecut pe lângă, pentru ca în minutul 70 să şuteze în braţele portarului echipei din Maribor.

Ciprian Deac şi-a încercat şi el şansa dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, însă mingea a trecut peste poarta formaţiei slovene.

De partea cealaltă, Kronaveter a trimis periculos spre poarta clujenilor (minutul 77) în urma unui contraatac, dar fundaşul Yuri Matias a reuşit să respingă mingea în corner.

La fel ca în prima repriză, Marko Bozic a reuşit să semneze cea mai periculoasă fază şi în partea a doua. În minutul 83 el a şutat de la 18 metri, însă portarul campioanei României a avut din nou o intervenţie miraculoasă.

Pe final, Yeboah şi Petrila au ratat ultimele ocazii ale partidei care s-a încheiat fără niciun gol.

Partida din manşa secundă a play-off-ului Conference League este programată, joi, 25 august, de la ora 20:00, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca.

Universitatea Craiova - Hapoel Beer-Sheva, 1-1 (0-0)

Universitatea Craiova a terminat la egalitate cu echipa israeliană Hapoel Beer-Sheva, 1-1 (0-0), joi seara, pe Stadionul Municipal din Drobeta-Turnu Severin, în prima manşă a play-off-ului Europa Conference League la fotbal.

Universitatea a obţinut remizat prin golul lui Andrei Ivan (75 - penalty), după ce vicecampioana Israelului a deschis scorul prin Rotem Hatuel (70), într-un meci pe care ambele formaţii l-au încheiat în zece oameni.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a avut un început bun de meci, dar Koljic (3) a şutat peste poartă din unghi, iar Andrei Ivan a ratat o mare ocazie (12), şutul său cu efect din careu ocolind de puţin vinclul. Tot Ivan a fost aproape de gol în min. 24, când a şutat din unghi însă mingea a lovit bara.

Jocul s-a echilibrat, dar oaspeţii nu au reuşit să îşi creeze ocazii la poarta lui Lazar, cei care au trecut pe lângă deschiderea scorului fiind tot craiovenii, însă Raul Silva (39) a trimis cu capul puţin pe lângă poartă, la centrarea lui Hanca.

Situaţia din teren s-a schimbat după eliminarea lui Paul Papp, în pauza meciului, după un incident petrecut pe tunelul de la vestiare.

Oaspeţii au prins mai mult curaj, dar prima ocazie a reprizei secunde a aparţinut Universităţii, la o fază fixă, Baiaram şutând spre poartă, însă Miguel Vitor a respins (52).

Primul semnal de alarmă la poarta lui Lazar a venit în min. 54, când Elhamed (ex-Dinamo Bucureşti) a luftat din careu. Apoi, Hemed (56), scăpat din marcaj, a trimis cu capul puţin pe lângă poartă.

Creţu şi-a încercat şansa de la 20 de metri, însă mingea expediată de mijlocaş s-a dus peste poartă (69).

Hapoel Beer-Sheva a deschis scorul în min. 70: Safuri l-a depăşit în viteză pe Bancu şi a centrat în faţa porţii, Hemed a trimis spre poartă, Lazar a respins cu un reflex de excepţie, dar Hatuel a reluat în plasă.

Universitatea e egalat destul de repede, după ce Creţu a fost faultat în careu de Elhamed (73), care a primit al doilea cartonaş galben. Ivan a transformat penalty-ul şi a restabilit egalitatea, 1-1.

Tot Hapoel a avut ocazii de gol, însă Selmani (79) a şutat la colţul lung, pe lângă ţintă, după ce a driblat câţiva fundaşi în careul craiovenilor. Safuri (82) a trecut uşor de Screciu, dar a tras peste poartă din careu.

Universitatea nu a mai reuşit să construiască faze ofensive periculoase, dar Mateiu a prins un şut bun de la 25 de metri (83), reţinut în doi timpi de Glazer.

Oaspeţii puteau obţine victoria în finalul jocului (90+4), când Lazar a gafat la un şut-centrare al lui Safuri, a scăpat mingea, dar Martic a salvat golul în faţa lui Selmani.

Manşa secundă va avea loc pe 25 august, la Beer-Sheva (ora 20:00), scrie Agerpres.

FCSB - Viking 1-2

FCSB a fost învinsă cu scorul de 2-1 (2-1) de echipa norvegiană Viking Stavanger, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima manşă a play-off-ului Europa Conference League la fotbal.

FCSB a deschis scorul foarte rapid, în minutul 3, prin Florinel Coman, care a trimis în plasă mingea revenită din transversală după lovitura de cap a lui David Miculescu.

Viking a punctat de două ori după ezitări ale defensivei gazdelor, în minutul 5, prin Kevin Aleksander Kabran, şi în minutul 35, prin Sondre Flem Bjoershol.

FCSB a reuşit să creeze de multe ori pericol în faţa unui adversar foarte pragmatic, care s-a apărat aglomerat. Echipa bucureşteană nu a avut şansă şi a acuzat lipsa unui lider, iar Octavian Popescu a prins o zi foarte slabă.

Vicecampioana României a început foarte bine, cu un gol în minutul 3: Pantea a centrat bine de pe dreapta, Miculescu a trimis cu capul în transversală, iar mingea a ajuns la Coman, care l-a învins pe portarul Gunnarsson.

Viking a egalat aproape imediat, în minutul 5, prin Kabran, cu o execuţie surprinzătoare de la marginea careului, pe fondul nesiguranţei din apărarea lui FCSB.

Coman a şutat peste poartă (7). Edjouma a trimis cu capul în transversală (14). Gunnarsson a fost atent la şuturile lui Coman (16) şi Olaru (26).

Când FCSB părea să controleze meciul, jucătorii lui Nicolae Dică s-au poziţionat greşit la o lovitură liberă a oaspeţilor, iar fundaşul Bjoershol a profitat şi a adus-o pe Viking în avantaj (35).

Trei minute mai târziu, goalkeeperul lui Viking a salvat la lovitura de cap a lui Edjouma, iar Miculescu nu a reuşit să împingă în poartă. În repriza a doua, FCSB a atacat susţinut, iar Viking s-a apărat cu toată echipa şi a tras de timp într-o manieră exasperantă.

Octavian Popescu a şutat în plasa laterală (58). Dawa a trimis imprecis la o minge întoarsă de Edjouma (63). Edjouma i-a luat faţa goalkeeperului advers, dar nu a nimerit spaţiul porţii (66).

Gunnarsson a intervenit spectaculos la o minge deviată de un fundaş al oaspeţilor (71), apoi a fost atent la loviturile de cap ale lui Cordea (78) şi Raţă (81). Fundaşul Vevatne a salvat-o pe Viking la ultima fază a partidei. Formaţia norvegiană a fost destul de periculoasă prin Tripic (77).

Meciul s-a disputat în prezenţa a circa 30.000 de fani. Returul va avea loc pe 25 august în Norvegia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel