UE şi ONU, program de antreprenoriat pentru migranți

Bogdan Cotigă / 07 aug 2018 / 06:14 Salveaza PDF Comentarii
Nava migranti
Descriere foto: Nava migranti

Agenţia pentru migraţie a ONU şi Uniunea Europeană pregătesc săptămâna aceasta 60 de migranţi care au acceptat să revină din Libia în Somalia ca antreprenori, în loc să îşi continue drumul spre Europa.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a făcut cunoscut că migranţii vor avea acces la programul de formare Start Your Business, printr-o iniţiativă comună cu UE, care sprijină reintegrarea în ţările de origine. Cursurile de cinci zile sunt asigurate ca parte a unui cadru mai larg, finanţat cu 25 de milioane de euro.

Primul grup de cursanţi - format mai ales din bărbaţi cu vârste între 20 şi 40 de ani - beneficiază de pregătire pentru planificarea afacerilor, achiziţii, marketing şi finanţe. Ulterior, ei vor întocmi planuri de afaceri care vor fi verificate şi aprobate, apoi vor fi sprijiniţi pentru achiziţiile necesare începerii activităţii şi vor fi monitorizaţi şi asistaţi pe parcurs, pentru a asigura durabilitatea afacerilor. Cei care nu doresc să devină antreprenori îşi vor găsi mai uşor locuri de muncă, a arătat un oficial al OIM.

Sclavii somalezi, eliberați

Cu ajutorul organizaţiei, majoritatea au revenit deja în mai şi iunie în provincia Somaliland din nord-vestul Somaliei. În februarie, fotografii şi imagini video explicite au arătat traficanţi de persoane care torturau somalezi în tabere de migranţi din Libia. Opinia publică din Somalia a reacţionat cu indignare, iar preşedintele Mohamed Abdullahi a ordonat evacuarea somalezilor ţinuţi ca sclavi. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24