UE şi-a îmbunătăţit estimările privind producţia de grâu şi porumb graţie ploilor din ultima perioadă

Ploile care au căzut în mare parte a Uniunii Europene (UE) au determinat serviciul de monitorizare agrometeo european (MARS) să îmbunătăţească estimările privind producţia de grâu şi porumb din acest an, în timp ce seceta din Spania a impus MARS să revizuiască în scădere estimările pentru orz la nivelul UE, transmite Reuters.

În ultimul său raport lunar, MARS şi-a îmbunătăţit estimările privind producţia de grâu moale din 2019 în UE până la 6,10 tone pe hectar, de la 6,05 tone pe hectar luna trecută. Aceasta ar fi cu 8,6% mai mare decât producţia afectată de secetă de anul trecut şi cu 2,7% peste media din ultimii cinci ani. În cazul producţiei de porumb a UE, prognozele MARS au fost îmbunătăţite până la 8,05 tone/hectar de la 7,92 tone/hectar, cu 5,7% peste media din ultimii cinci ani.

În schimb, estimările privind producţia de orz a UE au fost revizuite în jos până la 4,92 tone/hectar de la 4,96 tone/hectar luna trecută. Ploile au fost benefice pentru culturile de cereale din nordul şi partea de nord-centrală a Europei, inclusiv în Germania şi Polonia, ţări care în luna aprilie s-au confruntat cu o perioadă secetoasă, iar precipitaţiile abundente din Europa de sud-est şi Italie au fost şi ele favorabile, susţine MARS.

Graţie ploilor din ultimele săptămâni, recolta de cereale a UE ar urma să îşi revină în acest an, după ce anul trecut recolta a fost afectată de seceta severă din nordul Europei. Estimările privind producţia de rapiţă a UE în 2019 au fost îmbunătăţite uşor până la 3,14 tone/hectar faţă de 3,13 tone/hectar luna trecută.

Este vorba de o producţie cu 8,8% mai mare decât cea de anul trecut dar cu 3% sub media ultimilor cinci ani, a subliniat MARS. În schimb, pentru sfecla de zahăr, MARS şi-a revizuit în jos estimările până la o producţie de 75,7 tone/hectar, de la 76,5 tone/hectar luna trecută. Chiar şi aşa producţia din acest an ar urma să fie cu 11% mai mare decât cea de anul trecut şi cu 0,5% peste media ultimilor ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel