Udrea: Tăriceanu se simte amenințat de stenograme pentru că a fost complice la suspendarea lui Băsescu

traian basescu si elena udrea
traian basescu si elena udrea

Elena Udrea a declarat că fostului premier Călin Popescu Tăriceanu îi este frică de stenograme, deaorece fără complicitatea lui nu ar fi fost posibilă încercarea de suspendare a lui Traian Băsescu, în 2007, an în care Tăriceanu era în fruntea Guvernului.

Udrea a declarat, miercuri, că Tăriceanu şi-a pierdut, în ultimii ani, inventivitatea şi creativitatea ce îi caracterizează pe oamenii politici sau pe oamenii de afaceri de succes.

"În urmă cu cinci ani, cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Dan Voiculescu, Tăriceanu a găsit, în persoana mea, ţapul ispăşitor pentru intervenţia pe care o făcuse în favoarea prietenului său, Dinu Patriciu . Nu Tăriceanu era vinovat pentru trafic de influenţă, vinovată era Elena Udrea pentru că a îndrăznit să scoată la lumină o acţiune cel puţin imorală a premierului din acea vreme", a adăugat ministrul Dezvoltării, citat de Mediafax.

Elena Udrea adaugă că, după cinci ani, în loc de bileţele sunt scoase la iveală file din dosare groase, întocmite de instituţii ale statului care au atribuţii legale în identificarea şi pedepsirea celor care săvârşesc ilegalităţi.

"Conţinutul acestora este cunoscut acum tuturor românilor, dar iată că, în opinia domnului Tăriceanu, relevanţa stenogramelor nu este atât de importantă în raport cu părerea mea vis-a-vis de subiect. Din nou, fostul premier liberal încearcă o diversiune pentru a induce opiniei publice ideea că vinovaţi nu sunt cei care comit fărădelegi, ci cei care susţin public că asemenea lucruri nu ar trebui să se mai întâmple", susţine Udrea.

Ea apreciază că stenogramele din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, instrumentat de Parchet, arată cum un patron de trust de presă îşi foloseşte banii, puterea şi influenţa pentru a-l debarca pe preşedintele ţării.

"Încercarea de suspendare a preşedintelui din 2007, regizată de moguli, nu ar fi fost posibilă fără complicitatea lui Călin Popescu Tăriceanu- premier la acea vreme. Probabil acesta este motivul pentru care, în loc să fie revoltat, alături de mine, faţă de conţinutul dezvăluirilor din dosar, el se simte ameninţat de stenograme, considerându-se victimă a unui «şantaj politic cu instituţiile statului»", mai susţine Elena Udrea.

Aceasta consideră că faptele relatate în stenograme sunt "extrem de grave" şi "reprezintă o ameninţare la adresa statului de drept".

"În niciun caz devoalarea lor nu pune democraţia în pericol. Democraţie care altfel a evoluat de când Călin Popescu Tăriceanu îi cerea, pe bileţele, preşedintelui Traian Băsescu, clemenţă pentru prietenul Dinu Patriciu", mai declară Udrea.

Citeşte şi:

Tăriceanu cere audierea şefilor serviciilor secrete în Parlament, pe stenogramele cu Vîntu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel