Ucraina susține că ar fi ucis un general rus de rang înalt

Un general rus de rang înalt, Iakov Riazantsev, ar fi fost ucis de forțele ucrainene, afirmă, pe pagina sa de Facebook, deputatul Oleksiy Goncharenko, conform unei publicații din Ucraina.

„De data aceasta, comandantul Armatei 49 de Arme Combinate a Districtului Militar Sudic al Federației Ruse, locotenent-generalul Iakov Riazantsev, a plecat în iad. Vom răzbuna fiecare ucrainean care a avut de suferit de pe urma inamicului!”, a scris Goncharenko, pe Facebook, conform sursei citate.

Iakov Riazantsev a fost numit comandant al Armatei 49 a Districtului Militar Sudic, cu sediul în Stavropol, în 2020. În anul 2021. Iakov Riazantsev a primit gradul de locotenent-general. Acesta s-a născut pe data de 17 iunie 1973, în satul Elbanka din regiunea Ust-Pristan. De asemenea, a absolvit cum laude cele mai importante școli militare ale Rusiei.

Potrivit sursei menționate anterior, Iakov Riazantsev a îndeplinit misiuni speciale în Siria, unde trupele lui Vladimir Putin au luptat alături de cele ale lui Bashar al-Assad.

Citește și Ucraina foloseşte un program de recunoaştere facială pentru identificarea soldaţilor ruşi care au fost ucişi pe teritoriul său

Ucraina foloseşte un program de recunoaştere facială pentru identificarea soldaţilor ruşi care au fost ucişi pe teritoriul său.

Autorităţile de la Kiev au dat asigurări că informaţiile obţinute graţie acelui software vor fi folosite pentru identificarea şi anunţarea familiilor defuncţilor, ocolind în acest fel filtrul propagandei ruse de război. Deşi acest software de inteligenţă artificială, dezvoltat de compania americană Clarview AI, poate ajuta familiile îndurerate, riscul său de erori este însă considerabil.

'Dacă sunteţi un părinte rus care este anunţat că fiul lor a fost ucis şi acest lucru este fals, se intră într-o dilemă etică de o mare complexitate', a subliniat Jim Hendler, directorul Institutului pentru exploatarea datelor şi a aplicaţiilor din cadrul Institutului Politehnic Rensselaer din statul american New York.

Clearview AI a afirmat că a oferit liderilor politici ucraineni acces gratuit la serviciile sale, ce permit obţinerea unei corespondenţe între imagini difuzate pe internet şi fotografii salvate online pe serverele companiei de către utilizatori care încearcă să identifice o anumită persoană.

'Liderii ucraineni care au obţinut acces la Clearview AI şi-au exprimat entuziasmul şi noi ne aşteptăm la solicitări suplimentare din partea lor', a declarat într-un comunicat CEO-ul şi cofondatorul companiei, Hoan Ton-That.

'Inteligenţa artificială', folosită pentru a compara profilurile soldaţilor ruşi de pe reţelele de socializare cu fotografii ale unor cadavre. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel