Ucraina sistează exportul de energie electrică. Republica Moldova, grav afectată

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Autoritățile ucrainene au decis să sisteze exporturile de energie electrică.

Ucraina a decis să sisteze exporturile de energie electrică din cauza atacurilor rusești cu rachete asupra obiectelor de infrastructură energetică, scrie UNIAN. Măsura lovește puternic și în securitatea energetică a R. Moldova, care importă 30 la sută din curentul consumat.

Decizia a fost anunțată de Ministerul Energiei Ucrainei pe Facebook. 

”Atacurile de azi cu rachete, care au avariat generarea termică și stațiile electrice, obligă Ucraina să întrerupă, începând cu 11 octombrie 2022, exporturile pentru a stabiliza propriul sistem energetic” a scris Ministerul Energiei de la Kiev.

Până în prezent, Ucraina a exportat energie electrică în Moldova și Polonia, ajutând Europa să înlocuiască gazul rusesc ca sursă de producție a energiei electrice și contribuind la stabilitatea sistemului energetic european, scrie deschide.

Trei rachete de croazieră ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova: Reprezentau un pericol

Ministerul Apărării din Republica Moldova anunţă că trei rachete de croazieră trase de pe o navă de război rusească din Marea Neagră au trecut prin spaţiul aerian al ţării.

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) — Rîbnița — Soroca — Moghilev Podolsk

2. Ciornaia — Voronovka (Ucraina) — Rîbnița — Rudi (Soroca)

3. Ciornaia (Ucraina) — s. Popencu (Republica Moldova) — Cineșcăuți (Florești) — în direcția Ucrainei, (citește continuarea AICI).

Alertă la ambasada României din Kiev. O bombă a căzut chiar lângă sediul său. Aurescu: Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei

O rachetă rusească a lovit în apropiere de sediul ambasadei României din Kiev. Ministrul Afacerilor Externe a anunțat incidentul pe contul său de Twitter. Acesta a transmis că angajații ambasadei sunt în siguranță, fără a preciza însă câți oameni lucrează acolo sau ce măsuri au fost luate pentru siguranța lor.

"Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile din centrul orașului Kiev și altor orașe ucrainene, prin încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderi de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României din Kiev este în siguranță, chiar dacă o lovitură a căzut la doar 850 de metri de sediul său", a transmis Bogdan Aurescu pe contul său de Twitter.

Cel puțin 5 morți și 12 răniți

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite, în urma exploziilor care au avut loc, luni dimineaţă, în capitala ucraineană, Kiev, potrivit poliţiei, transmite Rador. Bombardamentele de luni asupra Kievului au lovit mai multe clădiri, inclusiv câteva care fac parte din "infrastructura critică" a capitalei ucrainene, a declarat primarul Vitali Kliciko. Mai multe explozii au zguduit, luni dimineaţă, capitala ucraineană, Kiev şi oraşele Lviv, Ternopil şi Dnipro, după ce Rusia a acuzat Ucraina de orchestrarea unei deflagraţii puternice, care a avariat un pod cheie ce face legătura între Rusia şi Crimeea.

Bombardamentele de luni dimineaţă asupra Kievului au lovit mai multe clădiri, inclusiv câteva care fac parte din "infrastructura critică" a capitalei ucrainene, a declarat primarul Vitali Kliciko. Acesta a adăugat că mai multe persoane au fost afectate (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel