Ucraina lovește complexul rusesc din Crimeea cu rachete americane, în ciuda interdicțiilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ucraina a lovit, în mod raportat, un complex militar rus în Crimeea cu rachete de lungă rază furnizate de SUA - cel mai recent dintr-o serie de atacuri îndreptate împotriva avansului forțelor rusești de-a lungul fronturilor nordic și estic.

The Wall Street Journal, citând un oficial ucrainean de apărare care nu a dorit să-și dezvăluie numele, a raportat că un atac cu rachetă joi seara a lovit un centru de comunicații al forțelor de apărare aeriană rusești în orașul Alushta.

De asemenea, canalele de social media din Crimeea au raportat mai multe explozii în orașul de pe coastă, iar un videoclip a arătat o explozie mare; extinderea pagubelor nu era clară, a raportat Journal.

Mai multe sisteme ATACMS - Sisteme de Rachete Tactice ale Armatei - au permis Ucrainei să zdruncine controlul Rusiei asupra Crimeei, concentrându-se în mare parte pe ținte de mare valoare precum sistemele de apărare aeriană, avioanele de vânătoare și navele de război, a raportat Journal.

Publicația a raportat că atacurile de lungă rază fac parte centrală din strategia Ucrainei de a câștiga timp pentru a-și reconstrui forțele armate în timp ce dăunează capacității Rusiei de a duce războiul.

Atacurile vin în timp ce liniile frontului din nord și estul țării sunt sub presiune din cauza ofensivelor rusești tot mai mari - inclusiv ocuparea de către Rusia a câtorva sate și a părții nordice a orașului Vovcansk în regiunea Harkiv la începutul acestei luni, a raportat Journal.

Deși forțele rusești înaintează spre est, ele au revendicat doar un oraș - Avdiivka - în acest an, a remarcat publicația. Dar sistemele ATACMS furnizate de Statele Unite la începutul acestui an au sporit gama, valoarea și numărul țintelor adânc înfipte pe care Ucraina le poate ataca.

Administrația Biden a interzis Kievului să folosească arme furnizate de SUA, inclusiv ATACMS, pentru a lovi teritoriul rus - făcând din Crimeea, un post de comandă rusesc critic pentru război, ținta principală, a raportat Journal.

Unii membri ai Congresului au exercitat presiuni asupra administrației pentru a permite Ucrainei să folosească sistemele ATACMS și alte arme fabricate în SUA pentru a lovi teritoriul rus. O interdicție, au declarat analiștii militari pentru Journal, a împiedicat eforturile Ucrainei de a opri invazia recentă a Moscovei în regiunea nord-estică Harkiv.

Vineri, Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a declarat că armele americane sunt folosite pentru a lovi "o gamă largă de ținte în afara zonei de conflict", deși nu a menționat în mod specific Crimeea sau alte locații, a raportat Journal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel