Ucraina denunță o provocare din Transnistria. Cetățenii primesc SMS-uri conform cărora ar urma atacuri cu rachete

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Transnistrenii ar fi informați prin SMS-uri despre existența unor atacuri cu rachete și de artilerie.

Dorin Chirtoacă, fost primar al Chișinăului, a scris pe Facebook despre o provocare din Transnistria ce a fost dezmințită de Serviciul de Spionaj al Ucrainei.

„O agenție de știri din Ucraina face referire Serviciul de Spionaj al Ucrainei care reacționează la o provocare conform căreia cetățenii din stânga Nistrului primesc SMS-uri conform cărora ar urma atacuri cu rachete si de artilerie, astăzi, începând cu ora 19:00, asupra obiectivelor militare din regiune.

Ucraina precizează că nu are nicio legătură cu aceste mesaje si provocări și că nimeni din Ucraina nu este autorul acestui mesaj.

Dacă ar putea avea loc asemenea atacuri, singura care le-ar putea face ar fi Rusia.“, a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook.

CITEȘTE ȘI   -  Explozii în Transnistria. Chirieac, despre pericolul extinderii războiului: România trebuie să facă exact ce vor face SUA

Maia Sandu, despre cine ar putea sta în spatele provocărilor din Transnistria: Au fost mai multe alerte cu bombe în școli și în instituții medicale

Consiliul Suprem de Securitate a constatat faptele de escaladare a situației din regiunea transnistreană și a venit cu mai multe recomandări către instituțiilor publice, anunță președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Pe durata a mai multor săptămâni au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale. Au urmat exploziile de ieri și azi. Autoritățile R.Moldova urmăresc cu precauție și vigilență evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol. Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și crează riscuri pentru R.Moldova. Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage R.Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară.  Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a declarat Maia Sandu.

„Vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări pentru întărirea securității statului și protejarea cetățenilor noștri. Trebuie să fim calmi, să ne informăm din surse sigure și să evităm distribuirea informațiilor false”.

„Atenționăm pe cei care vor acționa în detrimentul stabilității în societate și siguranței cetățenilor. Instituțiile statului vor acționa prompt pentru a opri orice tentativă de acest gen. Aceste tensiuni se întâmplă pe teritoriul necontrolat de-facto de către autoritățile de la Chișinău. Dar acest teritoriu este al R.Moldova, iar acolo locuiesc cetățenii noștri”..

„Rămânem deschiși să continuăm dialogul pentru soluționarea conflictului din regiune într-un mod pașnic, negociat pe cale diplomatică”, a mai spus lidera de la Chișinău (citește continuarea AICI).

VEZI ȘI   -  Pod peste Nistru din Odesa, avariat de o explozie provocată aparent de o rachetă (CNN)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel