Ucraina avertizează UE că riscă să plătească DE DOUĂ ori costurile de război

Ucraina avertizează UE că riscă să plătească DE DOUĂ ori costurile de război / Foto: Pixabay, de USA-Reiseblogger
Ucraina avertizează UE că riscă să plătească DE DOUĂ ori costurile de război / Foto: Pixabay, de USA-Reiseblogger

Ucraina avertizează Uniunea Europeană, privitor la Rusia. 

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a avertizat la Bruxelles că Uniunea Europeană riscă să plătească de două ori pentru costurile războiului din Ucraina dacă nu oprește importurile de petrol şi gaz dinspre Rusia, transmite Agerpres, citând DPA.

Kuleba: UE continuă să finanţeze maşina de război rusă



Înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE, Kuleba a afirmat că, prin importurile sale de energie, blocul comunitar continuă ”să finanţeze maşina de război rusă, agresiunea şi atrocităţile ei”.

”A continua să cumpere gaz şi petrol din Rusia ar însemna pentru UE să plătească Rusiei pentru livrările de energie şi să-i furnizeze Ucrainei asistenţă financiară”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Referitor la impasul actual legat de o potenţială interdicţie UE asupra importurilor de petrol rusesc, Dmitro Kuleba a răspuns: ”Suntem toţi curioşi să vedem cum se încheie această saga”.

Țările care nu își doresc impunerea unui embargou petrolier faţă de Rusia



Comisia Europeană a fost mandatată să reanalizeze propunerea privind un embargou petrolier prezentată în urmă cu 12 zile şi trebuie să prezinte ”soluţii concrete” la obiecţiile ridicate de Ungaria şi alte state membre.

”Trebuie să reuşim acest al 6-lea pachet, lucrăm deja la al 7-lea”, a insistat ministrul de externe luxemburghez Jean Asselborn. El a avertizat că există şi alte ţări membre care sunt reticente faţă de impunerea unui embargou petrolier faţă de Rusia.

Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria şi chiar Croaţia, extrem de rezervate în privinţa unui embargou, se ascund în spatele Ungariei, potrivit unui responsabil european.

Țara europeană care a intensificat importurile din Rusia

Războiul din Ucraina a dat o lovitură grea economiei mondiale, sancțiunile împotriva Moscovei având repercusiuni puternice și asupra națiunilor care le-au impus. Albania, care era în pericol de a rămâne fără cereale, a intensificat relaţiile comerciale cu Rusia dar și cu Ucraina. Tirana a crescut importurile din Moscova, în ciuda sancțiunilor europene. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel