TVA de 27% în Ungaria, potrivit noii legi a impozitelor pe 2012, un nivel record în UE

parlamentul-ungar-300x240-1
parlamentul-ungar-300x240-1

Parlamentul ungar a adoptat marţi legea privind impozitele pentru 2012, care prevede creşterea TVA la 27%, informează MTI şi AFP. Taxa pe valoarea adăugată, care era până acum de 25%, devine astfel cea mai mare din Uniunea Europeană.

Legea, care prevede de asemenea creşteri de impozite pentru microîntreprinderi, a fost adoptată cu 232 de voturi pentru, în timp de 72 de deputaţi au votat împotrivă. Fidesz, partidul premierului conservator Viktor Orban, deţine o majoritate de două treimi în Parlament.

Adoptarea acestui act legislativ intervine într-un context economic tensionat în Ungaria, care a fost nevoită să solicite asistenţa Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene, din cauza dificultăţilor întâmpinate în a găsi finanţare pe pieţe. Ţara central-europeană şi-a pierdut credibilitatea după o serie de măsuri luate de guvern vizând reducerea deficitului, cum au fost naţionalizarea fondurilor de pensii şi majorarea drastică a impozitelor percepute băncilor sau companiilor din anumite sectoare, îndeosebi telecomunicaţii. Nu a fost lansată însă nicio reformă de fond, ceea ce preocupă mai ales agenţiile de rating.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel