Urmărește emisiunea live


Turist recuperat de pe munte de Salvamont, notă de plată imensă pentru intervenţie. "Nu era rănit, doar şi-a supraestimat forţele"

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

O turistă care a apelat la salvamontiştii din Munţii Alpi a trebuit să plătească 7500 de euro pentru intervenţie, după ce s-a stabilit că nu era rănită. 

"În Italia. Turist obosit, sună la 112. Vine elicopterul și îl recuperează, dar plătește 7500€ pentru intervenție, pentru că nu era rănit, ci "doar" și-a suprestimat forțele.

Salvamont Argeș, duminică noaptea, a trimis patru salvatori montani să recupereze patru turiști cu gleznuțele goale, obosiți și fără nicio idee de a merge pe munte. În acest timp, dacă se întâmpla un accident, colegii noștri ar fi fost indisponibili, în zonă fără semnal, iar apoi obosiți după o noapte petrecută cu cei patru în Moldoveanu, pentru a-i aduce înapoi teferi.

PS Atenție, asigurarea montană în Alpi acoperă numai accidentele, nu proasta planificare a turei...", a scris Salvamont România pe Facebook.

Ce s-a întâmplat în Italia 

Un turist german, în vârstă de 56 de ani, a rămas blocat şi epuizat pe Tofana di Mezzo, un masiv din estul Dolomiţilor, la o altitudine de 3244 metri. Întâmplarea a avut loc luni, 12 iulie 2021. Acesta a sunat la numărul de urgenţă, iar a doua zi, la prânz, un elicopter al echipei de salvamont din zonă a venit şi l-a salvat pe acesta. Ulterior, bărbatul a fost pus să plătească suma necesară intervenţiei, 7500 de euro, scrie it.blastingnews.com

Bărbatul de 56 de ani nu avea nicio altă problemă, cu excepţia oboselii, astfel că a înoptat într-o construcţie din zona unde rămăsese, urmând ca a doua zi dimineaţă să stabilească alături de salvamontişti dacă poate coborî singur de pe munte. Asta pentru că elicopterul nu putea ajunge în zonă din cauza plafonului de nori. 

A doua zi, însă, el a contactat serviciul de urgenţă şi a transmis că "nu are chef să pornească singur la drum". Vântul puternic şi plafonul de nori nu au permis recuperarea imediată a acestuia cu elicopterul, dar doi salvamontişti cu experienţă au fost lăsaţi în apropiere de bărbat. Cei doi au parcurs distanţa rămasă pe jos şi, ulterior, au coborât restul traseului cu bărbatul german. 

Potrivit presei italiene, intervenţiile durează, în medie, 57 de minute, iar intervenţiile cu elicopterul au un cost de 92 de euro pe minut. Astfel, amenda pe care trebuie să o plătească bărbatul este pentru a-i descuraja pe cei care se pun în pericol pe ei înşişi, dar şi pe salvatori. În plus, ea trebuie plătită numai dacă la intervenţie se constată că nu există victime rănite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel