Turcia: Primarul capitalei Ankara: Mossad e în spatele atacului terorist din Paris

Primarul Gökçek și președintele Erdogan
Primarul Gökçek și președintele Erdogan

Melih Gökçek, primarul capitalei Turciei, Ankara, a sugerat că serviciile secrete israeliene se află în spatele atacurilor de săptămâna trecută din Paris, potrivi agenției semi-oficiale Anadolu, citată de Today's ZamanGökçek, lider al partidului președintelui Erdogan, AKP, spune că atacurile din Franța sunt rezultatul susținerii exprimate de francezi pentru Palestina.

Potrivit presei turce, Gökçek a participat la o reuniune a unei organizații de tineret a partidului AKP, unde a vorbit despre tragedia din Franța. El a arătat că Israelul este nervos după ce Camera inferioară a parlamentului francez a votat recunoașterea simbolică a statului Palestinei, iar  Franța a votat în favoarea unei rezoluții depuse la Consiliului de Securitate al ONU pe acest subiect. 

"Cu siguranță, Israelul nu vrea ca acest sentiment să se extindă în Europa. De aceea este cert că Mossad se află în spatele unor astfel de incidente. Mossad inflamează islamofobia prin cauzarea unor astfel de incidente", ar fi spus Gökçek.

Potrivit edilului, după atacul din Paris aproximativ 50 de moschei și câteva persoane de religie musulmană au fost ținta unor atacuri, dar incidentele nu au fost relatate de presă.

"Recunoașterea Palestinei ca stat este motivul pentru care au loc aceste atacuri", ar fi declarat primarul capitalei Ankara.

Gökçek este renumit pentru declarațiile sale belicoase. Vara trecută el a cerut închiderea consulatului israelian din Turcia. "Nu vrem reprezentanții unor ucigași în Turcia", afirma el.

Culise: Hollande, lui Netanyahu: Nu veni la Marșul din Paris

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel