Culise: Hollande, lui Netanyahu: Nu veni la Marșul din Paris

Președintele francez Francois Hollande i-ar fi cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să nu participe la Marșul Solidarității din Paris, susține presa din Israel.

După ce guvernul francez a început să trimită invitații liderilor mondiali, consilierul pe securitate al lui Hollande, Jaques Audibert, l-a contactat pe omologul său israelian, Yossi Choen, pentru a-i transmite că Hollande ar prefera ca Netanyahu să nu zboare la Paris.

Audibert a explicat că Hollande vrea ca evenimentul să se concentreze pe solidaritatea cu Franța și să evite deturnarea atenției către probleme controversate precum relațiile între evrei și musulmani sau conflictul israelo-palestinian. Audibert a transmis că Hollande speră că Netanyahu va înțelege dificultățile pe care sosirea sa le poate provoca și va anunța că nu participă la eveniment.

Sursele presei israeliene arată că una dintre îngrijorările francezilor era aceea că Netanyahu va profita de eveniment în scopuri electorale și va susține discursuri despre evreii din Franța.

Hollande i-a trimis același mesaj și președintelui palestinian, Mahmoud Abass, care, asemenea lui Netanyahu, a participat într-un final la evenimentul din Paris.

Jurnaliștii israelieni susțin că nemulțumirea lui Hollande în ceea ce-l privește pe Netanyahu a fost evidentă în timpul ceremoniei organizată după Marșul Solidarității la Marea Sinagogă din Paris, la care au participat sute de membri ai comunității evreiești. Hollande a rămas la ceremonie până când Netanyahu a urcat pe podium pentru a susține un discurs, moment în care președintele francez s-a ridicat și a plecat.

Manuel Valls, premierul francez: Dacă evreii pleacă, Franța nu va mai fi Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel