Turcia își prezintă noua tehnică de apărare: E timpul să arătăm puterea noastră întregii lumi

Turcia își prezintă noua tehnica de apărare: E timpul să arătăm puterea noastră întregii lumi  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Turcia își prezintă noua tehnica de apărare: E timpul să arătăm puterea noastră întregii lumi / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Turcii prezintă avioane de luptă invizibile la târgul internațional al industriei de apărare din Istanbul.

Turcia prezintă avioane de luptă invizibile, produse în țară, la târgul internațional al industriei de apărare din Istanbul. Ugur Zengin, vicepreședintele proiectului de avioane naționale de luptă, s-a declarat mândru în fața unui model al avionului de luptă invizibil din a cincea generație a Turciei.

„Este un proiect foarte prestigios și o evoluție tehnică pentru Turcia, care va introduce o mulțime de noi tehnologii pentru întreaga industrie de apărare. Va fi un procent foarte mare de piese locale în aeronavă.”, a spus Zengin.

Avionul TF dezvoltat de Turkish Aerospace este, fără îndoială, bijuteria din coroana unei industrii care este privită pe scară largă ca fiind una dintre cele mai importante sectoare ale Turciei. A fost prezentat la Târgul Internațional al Industriei de Apărare de la Istanbul săptămâna aceasta.

Avionul care va înlocui vechile avioane F-4 și F-16 ale Forțelor Aeriene Turcești urmează să fie dezvăluit publicului în 2023, la centenarul înființării Republicii Turcia, și se așteaptă să fie operațional doi ani mai târziu .

„Toate sistemele de rachete vor proveni de la companii locale. Obiectivul final este de a avea o aeronavă 100% turcă, deși inițial va folosi un motor F110”, a spus Zengin.

Introducerea TF, cunoscută anterior sub numele de TF-X până la trecerea etapei experimentale, a câștigat o urgență suplimentară după ce Turcia a intrat în proiectul de luptă stealth F-35 condus de SUA. Ankara a fost eliminată din program în 2019 după ce a achiziționat sisteme rusești de apărare antirachetă S-400 despre care SUA au pretins că amenință secretele F-35.

Mai târziu, Washingtonul a impus sancțiuni împotriva industriei de apărare turcești în ceea ce privește achiziția S-400, deși acestea par să fi făcut puține lucruri pentru a împiedica cursa Turciei de a produce armament de ultimă generație.

Erdogan, despre noua tehnologie

Ministrul apărării Hulusi Akar și ministrul industriei și tehnologiei Mustafa Varank - au vizitat exponatele.

„Industria de apărare turcă a continuat să se întărească chiar și în condițiile COVID-19”, a spus Murat Ikinci, directorul general la Roketsan, cel mai mare furnizor de rachete pentru armata turcă și un jucător cheie în programul spațial al Turciei.

„Acum este timpul să arătăm puterea noastră întregii lumi.”, a continuat acesta.

Vorbind marți la deschiderea târgului, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat importanța acordată industriei.

„Fiind o țară abandonată în cele mai critice momente ale luptei sale împotriva terorismului și incapabilă să achiziționeze niciunul dintre produsele de care avea nevoie în timp ce frontierele sale erau amenințate, am fost obligați să luăm măsuri pentru a ne satisface rapid nevoile”, a spus Erdogan, potrivit AlJazeera.

Erdogan a vorbit cu Merkel și avertizează UE: Turcia nu poate suporta o povară suplimentară

Un nou val migratoriu este inevitabil dacă nu se iau măsurile necesare în Afganistan şi Iran. Turcia, care a primit deja cinci milioane de refugiaţi, nu poate suporta o povară migratorie suplimentară, a declarat Recep Tayyip Erdogan, potrivit unui comunicat al preşedinţiei turce.

Erdogan a criticat, de asemenea, Uniunea Europeană pentru că este evazivă cu privire la cererea Turciei de a revizui un acord semnat în 2016 între Ankara şi Bruxelles pentru a opri afluxul de migranţi.

Semnat după criza migratorie din 2015, acest acord prevede trimiterea migranţilor ilegali din insulele greceşti în Turcia şi asistenţă financiară acordată Turciei pentru primirea refugiaţilor.

Dar Ankara reproşează în mod constant UE că nu respectă pe deplin acest acord, în special în ceea ce priveşte accelerarea procesului de aderare a Turciei la UE şi libera circulaţie a cetăţenilor turci.

Abordarea evazivă a UE pentru a răspunde aşteptării justificate a Turciei de a actualiza acordul din 18 martie are un impact negativ asupra cooperării potenţiale în domeniul migraţiei, a spus şeful statului turc.

Erdogan a apreciat de asemenea că ar fi nerealist ca UE să aibă aşteptări suplimentare din partea Turciei cu privire la primirea migranţilor atât timp cât acordul Turcia-UE nu este pus în aplicare pe deplin (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel