Tulpină NOUĂ de COVID-19, RAVAGII înainte de sărbători. Arafat: Urmează DECIZIA! Nu e nimic de ASCUNS. Am vorbit deja cu premierul

Raed Arafat a vorbit despre noua tulpină de COVID-19.

Noua tulpină de Covid-19 depistată în Marea Britanie stârnește îngrijorare în întreaga lumea. OMS a anunțat pe Twitter că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a coronavirusului din sud-estul Angliei, despre care deocamdată se știe prea puțin, scrie BBC.

Cu toate acestea, Belgia și Olanda au decis deja închiderea granițelor cu Marea Britanie, iar o decizie similară a fost luată și în cazul Italiei. 

Astfel, Raed Arafat a fost întrebat ce va face România, în contextul în care Marea Britanie nu se află pe lista statelor pentru care românii care se întorc în țară sunt obligați că stea în carantină. 

"Nu e nimic de ascuns. Am avut o discuție cu primul ministru la telefon despre asta și INSP urmează să ne dea informații despre asta. Normal că analizăm situația și normal că dacă se impun măsuri, aceste măsuri vor fi luate, fără discuții. Problema acestei tulpini nu e că va crește gravitatea bolii, ci că va crește numărul de infectați. Potrivit medicilor din Anglia, este cu 70% mai contagioasă! Asta, automat, înseamnă impact împotriva sistemului sanitar. 

De aici, Marea Britanie ia măsuri serioase, dar și restul țărilor, normal că iau măsuri de protecție în a limita răspândirea tulpinii respective. În cursul zilei de astăzi o să am un punct de vedere de la INSP, apoi vom discuta cu Ministerul Sănătății...

Azi, mâine, este posibil să apară o decizie care să spună care este poziția noastră", a declarat Raed Arafat, în direct la Digi24.

Citește mai mult: TULPINĂ NOUĂ de Covid-19 în Marea Britanie. Boris Johnson: Cu 70% mai CONTAGIOASĂ. OMS intervine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel