Tulcea: Unii tineri au fost nemulţumiţi de locaţia şi momentul unui concert din cadrul 'Serbărilor normalităţii'

Unii tineri, care au ajuns duminică seara, în Piaţa Mircea cel Bătrân din municipiul Tulcea, pentru a manifesta sau aprinde o lumânare în memoria victimelor incendiului din clubul bucureştean Colectiv, s-au arătat nemulţumiţi de desfăşurarea unui concert, susţinut în cadrul 'Serbărilor normalităţii'. 

'Noi am venit aici pentru protest, iar ei fac spectacol. Nu a trecut decât o săptămână. Puteau să aştepte o lună', a afirmat Andra, în vârstă de 16 ani.

La 'Serbările normalităţii', eveniment susţinut în imediata apropiere a statuii domnitorului Mircea cel Bătrân, unde de o săptămână tulcenii au aprins sute de lumânări, au concertat artista Amna şi Trupa Zero.

'Contractul pentru acest spectacol a fost semnat de şase luni. De la tragedia din Colectiv, am mai avut ieri (sâmbătă, n.red.) doar un concert la Brăila. N-am niciun comentariu legat de locul în care se desfăşoară concertul. Acest aspect ţine de organizator, nu de artist', a declarat, managerul Amnei, Cristi Muşat.

La rândul lor, membrii trupei Zero au amintit că până sâmbătă au ţinut doliu şi au aprins lumânări lângă scenă.

'În seara asta, nu am aprins lumânări, dar suntem în continuare alături de ei (victimele incendiului din Colectiv, n.red.). (...) Mesajul acestor spectacole? Vrem normalitate, legalitate, egalitate, un pic mai multă compasiune, zi de zi, cu toată lumea. La aceste serbări, milităm împotriva violenţei de orice fel', a afirmat Laur, vocalul Trupei Zero.

În deschiderea evenimentului, la îndemnul organizatorilor, publicul a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul bucureştean Colectiv. 'Serbările normalităţii' au făcut parte din evenimentul 'Alege normalitatea, combate violenţa', organizat de Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între femei şi bărbaţi din subordinea Ministerului Muncii.

Evenimentul a început duminică, în jurul orei 11,00, cu acţiuni dedicate copiilor şi a avut drept obiectiv creşterea gradului de conştientizare a tuturor actorilor sociali relevanţi cu privire la principiile egalităţii de şanse, fenomenului violenţei domestice şi traficului de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel