Tudose-Dragnea, dispută: Chirieac: Război de scurtă durată. Carmen Dan nu poate demisiona

Bogdan Chirieac este de părere că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan nu ar trebui să demisioneze în acest moment. Analistul spune că va urma un război de scurtă durată în care PSD-ul, condus de Liviu Dragnea va încerca să schimbe premierul, iar Mihai Tudose va încerca la rândul său să modifice structura guvernamentală prin înlocuirea unor miniștri. 

"În mod evident, așa cum a aflat și primul-ministru aseară, nu mai există o relație directă, personală, între el și președintele PSD, Liviu Dragnea. Pe de-o parte probabil că partidul condus de Liviu Dragnea va încerca schimbarea premierului, de cealaltă parte probabil premierul va încerca schimbarea unor miniștri, schimbarea componenței Guvernului, în așa fel încât să aibă control total asupra guvernării," a spus Bogdan Chirieac.

El este de părere că o astfel de luptă nu are cum să fie una îndelungată. 

"Nu va fi un război îndelungat pentru că nu se poate continua multă vreme în acest mod. Ori domnul Dragnea, ori domnul Tudose trebuie să iasă la suprafață. Doamna Carmen Dan nu are cum să demisioneze în acest moment, pentru că partidul a pus-o în această funcție. Dacă nu îi cere partidul să demisioneze, așa cum s-a întâmplat cu doamenele Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, doamna Dan chiar nu are cum să demisioneze în acest moment. Relațiile premierului cu miniștrii de Finanțe și de Interne trebuie să fie excelente. Nu par foarte bune în acest moment. La Interne este această problemă nerezolvată, cu șeful Poliției. Ministrul de Interne propune demiterea unor șefi din Poliție, iar premierul nu ia decizia. Autoritatea doamnei Dan este grav afectată în acest moment," a mai spus Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel