Trupul Silviei Murgescu rămâne în munți, deși au trecut 8 zile de la tragedie. "Risc foarte mare pentru salvatorii montani"

Trupul Silviei Murgescu, rămâne în munți, deși au trecut 8 zile de la tragedie. "Risc foarte mare pentru salvatorii montani" / Foto: Facebook Silvia Murgescu
Trupul Silviei Murgescu, rămâne în munți, deși au trecut 8 zile de la tragedie. "Risc foarte mare pentru salvatorii montani" / Foto: Facebook Silvia Murgescu

Trupul neînsuflețit al alpinistei Silvia Murgescu nu poate fi recuperat de către salvatori.

Deși au trecut opt zile de când Silvia Murgescu, o alpinistă experimentată din Brașov, a murit în mod tragic atunci când plecase să facă un traseu din Bucegi, chiar de ziua ei, trupul neînsuflețit al tinerei încă nu poate fi recuperat de salvatori, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, transmite PRO TV. A căzut în prăpastie, iar corpul său a rămas agățat în perete. Intervenția este posibilă doar cu elicopterul, căci trupul Silviei este chiar într-un perete aproape vertical, explică cei de la Salvamont. În tot acest timp, familia așteaptă să poată so o înmormânteze pe Silvia.

Intervenția terestră este foarte periculoasă din cauza terenului din zona respectivă, existând risc de avalanșă și un risc foarte mare pentru salvatorii montani, risc pe care noi nu avem cum să ni-l asumăm, să punem viața salvatorilor montani în pericol.”, a explicat Daniel Banu, directorul Salvamont Prahova.

Salvamontiștii au mai încercat să coboare trupul femeii, vinerea trecută.  De șase ori s-au apropiat cu elicopterul de ea, dar nu au reușit să o ridice deoarece aparatul de zbor putea să cedeze în orice clipă.

”Eu am fost în cârligul troliului. Vântul destabiliza constant elicopterul, iar eu eram ridicat odată cu elicopterul. Nu exista stabilitate, acolo este, tehnic vorbind, un perete, nu s-a putut pur și simplu.”, a spus Sergiu Frusinoiu, Salvamont Bușteni.

VEZI ȘI: Trupul Silviei, alpinista care a murit în Bucegi chiar de ziua ei, încă nu a fost recuperat. Sora ei geamănă, devastată de durere: Îmi va lipsi groaznic - FOTO

Silvia a fost și în Himalaya

”Silvia era foarte ambițioasă, avea o voință puternică. Are un palmares mare, a fost de trei ori în Alpi, a fost în toți munții noștri. Silvia a fost și în Himalaya într-o expediție pe care și-a plătit-o singură, cel mai tenace om, cel mai motivat pentru a face ceva.”, a mărturisit Codruța Muntean, prietenă a alpinistei.

Din păcate, vremea se anunță potrivnică și în zilele următoare, iar salvamontiștii încă nu știu când vor putea recupera trupul Silviei de pe munte. Între timp, familia tinerei deplâng dispariția și spun că așteaptă ca trupul acesteia să fie adus acasă, pentru a o putea înmormânta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel