Trump, schimbare de legislaţie privind mediul

Bogdan Cotigă / 21 aug 2018 / 19:47 Salveaza PDF Comentarii
poza cu caracter descriptiv
Descriere foto: poza cu caracter descriptiv

Administraţia preşedintelui Donald Trump a prezentat marţi o propunere care lasă statelor din componenţa SUA decizia privind limitarea emisiilor de dioxid de carbon şi înlocuieşte legislaţia privind mediul promovată de Barack Obama.

Obiectivul noilor norme susţinute de Casa Albă este reducerea costurilor energetice suportate de companii ca urmare a Planului pentru Energie Curată implementat de administraţia Obama şi al cărui obiectiv era diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Noua reglementare, denumită Planul pentru Energie Curată Accesibilă, prevedere reducerea cu circa 400 de milioane de dolari pe an a costurilor pe care industria trebuie să le suporte în urma aplicării normelor adoptate de fosta administraţie.

Normele riscă să fie blocate

Aceste noi norme vor intra în vigoare în urma semnării decretului de către preşedintele Donald Trump, dar, la fel cum s-a întâmplat şi cu cele promovate de Obama, ele riscă să fie blocate de Tribunalul Suprem dacă va fi formulată o plângere pertinentă. Şeful Agenţiei de Protecţie a Mediului din SUA, Andrew Wheeler, a apreciat că noua reglementare va permite consumatorilor să economisească bani şi lucrătorilor să-şi păstreze locurile de muncă, fiind în acelaşi timp protejat mediul înconjurător. Preşedintele Trump a retras în iunie anul trecut SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi a anunţat apoi în octombrie intenţia sa de a revizui legislaţia corespunzătoare, declaraţie care a alertat congresmeni şi mişcări sociale care au considerat că un asemenea demers poate avea un impact negativ considerabil asupra mediului.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26