Trump merge unde nu e dorit. Întâlnirea momentului, deja programată

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump se va întâlni cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu prilejul vizitei de o zi pe care o va întreprinde luna viitoare în această ţară.

Trump urmează să sosească în Marea Britanie la mijlocul lui iulie, după luni de speculaţii privind momentul vizitei sale în ţara considerată în mod tradiţional cel mai apropiat aliat al Statelor Unite. Donald Trump nu a vizitat Marea Britanie de când a fost ales preşedinte în 2016. El ar urma să întreprindă o vizită de lucru, în locul uneia de stat oferite de premierul britanic Theresa May când cei doi s-au întâlnit în SUA la scurt timp după învestirea preşedintelui american, în ianuarie 2017.

Amânare din cauza criticilor

Vizita a fost amânată, se pare, din cauza opoziţiei puternice venite din partea unor politicieni, organizaţii pentru drepturile omului şi opiniei publice din Marea Britanie. Întrebat miercuri, la Sky News, dacă Trump se va întâlni cu regina, ambasadorul Woody Johnson a răspuns: "Da. Trebuie să-l vadă pe şeful statului britanic". Johnson a mai spus că se aşteaptă ca detaliile finale ale agendei lui Trump pentru 13 iulie să fie convenite în timpul vizitei unor oficiali americani în Marea Britanie săptămâna viitoare. "Să se întâlnească cu majestatea sa este cel mai important lucru, pentru că ea este şeful statului şi mai departe va depinde de ceea ce preşedintele vrea să facă", a afirmat ambasadorul. O purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham a refuzat să comenteze declaraţia ambasadorului american. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel