TRUMP e pe CAI MARI! Ce a decis Curtea Supremă a SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis joi că autorităţile îi pot deporta rapid pe unii solicitanţi de azil, înainte ca aceştia să compară în faţa unui judecător, o decizie echivalentă cu o victorie pentru adminstraţia Trump, transmit dpa şi Reuters.

Speţa ajunsă la Curtea Supremă s-a referit la un cetăţean din Sri Lanka, Vijayakumar Thuraissigiam, care a fost prins de poliţie imediat după ce a trecut graniţa din Mexic, fără să fi fost controlat sau să fi prezentat un document de intrare.

VEZI ȘI Trump îi pune cu botul pe labe pe protestatari: NU VOR FACE ASTA!

În cererea sa de azil, Thuraissigiam a scris că, în calitate de membru al minorităţii tamile, a fost torturat în Sri Lanka din cauza legăturilor sale politice. El a fugit din ţară în 2016 şi a fost arestat în California în 2017. Cererea de azil i-a fost ulterior respinsă de un funcţionar, un funcţionar superior şi un judecător de imigraţie. Recursul a urmat calea obişnuită în justiţie, ajungând în cele din urmă la Curtea Supremă.

VEZI ȘI Statuia unui mare PREȘEDINTE al SUA urmează să fie demontată în Manhattan. Trump a luat FOC 

Decizia acesteia de joi înseamnă că persoanele care reuşesc să treacă frontiera în SUA fără a urma canalele legale şi apoi nu conving autorităţile că se află în pericol în ţara de origine pot fi expulzate în procedură de urgenţă, înainte chiar de a putea face recurs.

VEZI ȘI Fiul lui Muhammad Ali, despre mișcarea Black Lives Matter: DIAVOLI! RASIȘTI!

Decizia Curţii Supremă a fost luată cu un scor de 7-2, voturile împotrivă aparţinând celor mai liberali doi judecători, potrivit Agerpres. Politicile dure ale lui Donald Trump în privinţa imigraţiei şi deportării ocupă un rol central în preşedinţia sa şi în tentativa de a fi reales în noiembrie.

Donald Trump dă de pământ cu cei care îl critică: Ei sunt FAKE NEWS!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel