Trump îi pune cu botul pe labe pe protestatari: NU VOR FACE ASTA!

Donald Trump a promis marţi că va adopta o poziţie fermă faţă de cei care distrug sau vandalizează monumentele istorice din Statele Unite ale Americii.

Trump a spus ferm că va folosi forţa împotriva unora dintre protestatari, în timp ce activismul politic împotriva nedreptăţilor rasiale s-a răspândit la nivel naţional, punându-i în pericol şansele de a fi reales, transmite Reuters

'Nu vor da jos monumentele noastre. Voi aproba foarte curând un decret care va întări ceea ce există deja, dar într-o manieră mai uniformă', a declarat Donald Trump jurnaliștilor la Casa Albă.

Trump a mai anunţat, marţi, pe Twitter, că a autorizat, 'cu efect imediat', arestarea oricui este prins deteriorând un monument al unui membru al armatei aflat pe teritoriul federal, chiar dacă guvernul avea deja acest drept potrivit Legii Memoriei Veteranilor din 2003. 'Nu vor fi excepţii', a scris Trump.

VEZI ȘI Statuia unui mare PREȘEDINTE al SUA urmează să fie demontată în Manhattan. Trump a luat FOC

Multe dintre statuile şi monumentele luate ca ţintă de protestatari în ultimele săptămâni onorează rebeli confederaţi din Războiul de Secesiune şi sunt considerate un tribut pentru cei care au perpetuat sclavia.

Apelurile pentru înlăturarea lor, împreună cu protestele masive ale mişcării Black Lives Matter de la începutul acestei luni, precum şi măsurile luate de guvernele locale pentru reformarea forţelor de poliţie au fost provocate de moartea din 25 mai a lui George Floyd, un bărbat afro-american ucis în timp ce se afla custodia poliţiei.

VEZI ȘI Donald Trump dă de pământ cu cei care îl critică: Ei sunt FAKE NEWS!

Trump a mai scris pe Twitter că este gata să utilizeze forţa împotriva protestatarilor. La începutul lunii, preşedintele SUA a făcut apel la Garda Naţională şi la forţele de ordine federale, pentru a împiedica manifestaţiile din apropierea Casei Albe, care au folosit spray-uri cu piper şi gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii paşnici din faţa Bisericii Episcopale Sf. Ioan.

VEZI ȘI Fiul lui Muhammad Ali, despre mișcarea Black Lives Matter: DIAVOLI! RASIȘTI!

Manifestanţii au declarat, luni, o ”zonă autonomă a casei negre” - care face referire la o zonă din Seattle cunoscută sub numele de zona autonomă a Capitol Hill - în apropierea bisericii.

”Nu va exista ‘o zonă autonomă’ în Washington D.C, atâta timp cât sunt preşedinte. Dacă vor încerca, vor fi întâmpinaţi cu o forţă serioasă”, a scris preşedintele în tweet.

VEZI ȘI Trump a dat LOVITURA! S-a întâmplat pentru prima dată în ISTORIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel