Trump, declarație fermă despre acuzațiile de complicitate cu Rusia

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a afirmat sâmbătă că anchetatorii nu au descoperit nicio dovadă de înţelegere secretă cu Rusia, la o zi după o serie de dezvăluiri ale procurorului special Robert Mueller legate de o tentativă a unui rus de a-l ajuta pe magnat în campania sa prezidenţială din 2016, transmit AFP şi Reuters.

'După doi ani şi milioane de pagini de documente (şi un cost de peste 30 de milioane de dolari), nicio înţelegere secretă!', a scris Trump cu majuscule pe Twitter. Vineri, procurorul special Robert Mueller, responsabil cu ancheta privind suspiciunile de colaborare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în alegerile prezidenţiale din 2016, a afirmat că echipei magnatului i s-a oferit o cooperare 'politică' cu Moscova încă din noiembrie 2015.

Acuzațiile procurorului

Într-un memoriu de şapte pagini, procurorul special subliniază că fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, a recunoscut că, în noiembrie 2015, înainte ca Trump să fie nominalizat candidat al Partidului Republican la preşedinţie, a fost contactat de un rus, care s-a prezentat drept o persoană de încredere' în Federaţia Rusă'. Rusul i-ar fi propus echipei de campanie a lui Trump 'o sinergie politică' şi 'o sinergie la nivel guvernamental', conform documentului citat. Cohen a indicat însă că nu a dat curs propunerii. Aceste noi dezvăluiri intervin în contextul în care preşedintele Donald Trump continuă să încerce să discrediteze ancheta lui Robert Mueller, pe care o califică drept 'o vânătoare de vrăjitoare'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel