Trump-China, acord economic important

 Oficialii chinezi şi-au dat acordul pentru a permite importurile de orez din SUA, o premieră în istoria relaţiilor dintre cele două ţări, a declarat joi secretarul american al Agriculturii, Sonny Perdue, transmite Reuters. 

Potrivit datelor Departamentului american al Agriculturii (USDA), China este cel mai mare producător şi consumator mondial de orez. Începând din 2013, China a devenit şi cel mai mare importator mondial de orez, anul trecut importând aproape cinci milioane tone. 

"Am aşteptat un deceniu pentru ca acest protocol să fie semnat şi suntem nerăbdători să acoperim cererea Chinei pentru orez de calitate din SUA", a declarat preşedintele USA Rice, Betsy Ward a adăugând că în această ţară se consumă în 13 zile o cantitate de orez echivalentă cu întreaga producţie americană. 

USDA a estimat luna trecută că anul acesta producţia de orez a SUA va fi de 6,07 milioane tone, în scădere faţă de 7,12 milioane tone anul trecut. Orezul este cultivat în principal în şase state americane: Arkansas, California, Louisiana, Mississippi, Missouri şi Texas. 

Acordul care permite importurile de orez vine la o lună după ce China şi-a redeschis piaţa pentru importurile de carne de vită din SUA şi este un nou semn al întăririi schimburilor comerciale cu produse agricole dintre cele două ţări, în pofida dezacordurilor existente în alte domenii precum oţelul. Obiectivul preşedintelui Trump este reducerea deficitului balanţei comerciale a SUA în relaţia cu China, deficit care anul trecut s-a cifrat la 347 miliarde de dolari, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel