Trump, anunț despre un mare acord cu China

Donald Trump
Donald Trump

China vrea să încheie 'un mare acord' comercial cu SUA, a dat asigurări vineri, într-o postare pe Twitter, preşedintele american Donald Trump, care şi-a afişat optimismul în legătură cu o astfel de eventualitate, relatează AFP.

Postarea survine la câteva ore după primul semn concret al armistiţiului în războiul comercial dintre Beijing şi Washington: anunţul făcut de China că va suspenda timp de trei luni, de la 1 ianuarie, suprataxele vamale impuse maşinilor şi pieselor auto importate din SUA. 'China a anunţat că creşterea sa economică este mult mai slabă decât a prevăzut din cauza războiului nostru comercial cu ei. Ei tocmai au suspendat suprataxele vamale', a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Un acord rapid

'China vrea încheierea unui acord comprehensiv. S-ar putea întâmpla, şi chiar foarte repede', a adăugat el. Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping au convenit la începutul lunii decembrie, în marja summitului G20 de la Buenos Aires, asupra unui armistiţiu în războiul comercial dintre cele două ţări care durează de mai multe luni. După discuţia lor, cele două administraţii au făcut anunţuri contradictorii sau neclare, ceea ce a antrenat incertitudini şi a zguduit pieţele bursiere mondiale.

Prima încercare, un succes

Donald Trump şi Xi Jinping au declarat la începutul lunii că au ajuns la un armistiţiu în războiul lor comercial, SUA urmând să suspende, timp de 90 de zile, intrarea în vigoare a unui nou set de taxe vamale pentru importurile chineze, urmând ca acest răgaz să fie folosit pentru a da o şansă negocierilor.

VEZI ȘI:

Armistiţiu comercial SUA şi China - Lovitură pe burse

China, lovitură pe piața auto. Războiul comercial în recul


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel