Trump, amenințat de Iran: Vor regreta limbajul amenințării

Poporul Iranului "îi va face să regrete limbajul amenințării", a declarat vineri președintele iranian Hossan Rohani, cu prilejul celei de-a 38-a aniversări a revoluției islamice, pe fondul tensiunilor cu președintele american Donald Trump, informează AFP.

"Poporului iranian trebuie să-i vorbești cu respect. Pe oricine folosește limbajul amenințării, poporul iranian îl va face să regrete aceasta", a declarat Rohani, care participă la Teheran la celebrarea acestei aniversări ce reunește sute de mii de persoane în capitală și mai multe milioane pe întreg teritoriul Iranului.

"Manifestațiile la care participă milioane de iranieni arată puterea Iranului islamic", a adăugat Rohani, citat de mass-media, în timp ce se afla în mijlocul mulțimii, înainte de a rosti un discurs într-o mare piață din capitala iraniană.

Potrivit lui Rohani, "această prezență (...) este un răspuns la cuvintele mincinoase ale liderilor de la Casa Albă".

După învestirea lui Trump, la 20 ianuarie, tonul a urcat continuu în relațiile dintre Washington și Teheran, ale căror relații diplomatice au fost întrerupte cu puțin timp după revoluția islamică din 1979 și ocuparea Ambasadei americane de la Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel